13 Ağustos 2012 Pazartesi

Full Hd Film İzle

Full ve kesinsitiz film izlemek isteyenler Full film izle yi ziyaret etsinler. Gerçeten mükenmel bir hizmet sunan http://fullhdfilmiizle.blogspot.com eğlence, aksiyon, gerilim ve birçok katagoride film sunmaktadır sizde merak ve izlemek istediğiniz filmler varsa film izleme sitesini takip edebilirsiniz.

Site: http://fullhdfilmiizle.blogspot.com

Etiketler: , , ,

12 Ağustos 2012 Pazar

Ebu'l Gazi Bahadır Han

Hayatı

1603'te Urgenç'te doğan Ebu'l Gazi Bahadır, 1619'da babası I. Arap Muhammet Han tarafından Kat'a vali olarak atandı. Kardeşleri İlbars ile Hubeş'in ayaklanmaları sırasında babasının tarafını tutan Ebu'l Gazi Bahadır, babası kardeşleri tarafından öldürülünce, 1620'de Buhara Hanlığı'na sığındı Ağabeyi İsfendiyar Han'ın hükümdarlık mücadelesine yardım etti ve 1623'te tahta çıkan İsfendiyar Han, ona Urgenç'i vererek onu ödüllendirmiş oldu. İsfendiyar Han'dan memnun olmayan Özbekleri çevresinde toplayarak ağabeyine isyan etse de, ağabeyi bu hareketi bastırınca Kazakistan'a kaçtı. Ağabeyinin yokluğundan yararlanarak 1628'de Hive Kalesi'ni ele geçirdi. Ancak İsfendiyar Han dönünce, yakalanarak 1629'da Safevilerin hâkimiyetindeki bölgelere sürüldü. Safevi hükümdarı Şah Safi'den yakın ilgi gördü ve İsfahan'a yerleştirdi. Burada kaldığı süre içerisinde Farsça öğrendi ve Türk tarihi hakkında çeşitli araştırmalar yaptı. İsfahan'dan kaçtıktan sonra, bir süre Kalmukların yanında kalan ve Moğol dilini ve geleneklerini öğrenen Ebu'l Gazi Bahadır, 1642'de Urgenç'te Han ilan edildi. İsfendiyar Han'ın ölümü ve hanlığını tanımayan Buhara Özbeklerinin çekilmeleri üzerine Hive'ye gelerek 1645'te tahta çıkan Ebu'l Gazi Bahadır Han, Türkmenlerin başkaldırılarıyla uğraştı. Yerini oğlu Enüşe'ye bıraktıktan kısa bir süre sonra öldü.

Marmara Ereğlisi'nde uçak düştü

Marmara Ereğlisi'nde uçak düştüTekirdağ'ın Marmara Ereğlisi açıklarında eğitim uçağının denize düştüğü bildirildi.

Marmara Ereğlisi Kaymakamı İrfan Demiröz, yaptığı açıklamada, Marmara Ereğlisinin 2.5 mil açıklarında, eğitim amaçlı içinde 2 kişinin bulunduğu uçağın denize düştüğü ihbarını aldıklarını belirtti.

2 pilotun cesedine ulaşıldı

Tekirdağ'ın Marmaraerereğlisi açıklarında denize düşen uçağın pilotları Lisa Şenel ile Hikmet Aral'ın cesetlerine ulaşıldı.

İstanbul'un Hezarfen Havaalanı'ndan kalkış yapan ve Edremit'e gittiği sırada öğle saatlerinde Marmaraerereğlisi açıklarında denize düşen uçağın, parçalarının bulunmasının ardından sahil güvenlik ekipleri uçağın pilotları Lisa Şenel ve Hikmet Aral'ın cesetlerine ulaştı.

Denizden çıkartılan cesetler, sahil güvenliğe ait botla limana getirildi. Cumhuriyet Savcısı tarafından incelenen cesetler, sağlık ocağına götürüldü.
Sağlık ocağının ardından cenazelerin İstanbul Adli Tıp Kurumu'na götürüleceği öğrenildi.

Cenazelerin getirilişi sırasında özellikle havacılık tutkunu sinemalar zinciri sahibi Lisa Şenel'in yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Marmaraereğlisi Kaymakamı İrfan Demiröz, gazetecilere yaptığı açıklamada, arama kurtarma çalışmalarının sona erdiğini pilotların cesetlerine ulaştıklarını belirterek, üzgün olduklarını kaydetti.

Abul ʿAla Al-Maʿarri

Abul ʿAla Al-Maʿarri (Arapça أبو العلاء المعري Abū al-ʿAlāʾ al-Maʿarrī, tam adı أبو العلاء أحمد بن عبد الله بن سليمان التنوخي المعري Abū al-ʿAlāʾ Aḥmad ibn ʿAbd Allāh ibn Sulaimān al-Tanūẖī al-Maʿarrī, Doğum: M.S. 973 / Hicri: 363, Ölüm: M.S. 1058 / Hicri: 449) Suriyeli bir Arap[1] tasavvuf ehlidir. Akılcılığı öne çıkararak, dinsel dogmalara karşı çıkmıştır.

Ebü'l Vefa el-Bağdadî

kullan, ara

Ebü'l Vefa el-Bağdadî
Ebü'l Vefâ el-Bûzcânî

Ebu'l-Kasım

Ebu'l-Kasım (ö. 1092), Anadolu Selçuklu Devleti ilk döneminde İznik kentinin beyi. Hanedanın kurucusu Kutalmışoğlu Süleyman Şah'ın ölümünden sonraki Fetret döneminde 6 yıllık bir süre boyunca Anadolu Selçuklu Devleti'nin yönetimini eline geçirmiştir.

Kutalmışoğlu Süleyman Şah 1086 yılında Antakya yakınlarında Suriye Selçuklu Devleti Sultanı Tutuş'la yaptığı savaşta yenilerek ölünce, Süleyman Şah'ın iki oğlu I. Kılıç Arslan ve Kulan Arslan Büyük Selçuklu Devleti Sultanı Melikşah'ın İsfahan'daki sarayına esir olarak gönderilmişti. Böylece Anadolu'da bir otorite boşluğu meydana geldi. Bu döneme Anadolu Selçuklu Devleti'nin Fetret dönemi denilebilir. Bu otorite boşluğundan yararlanan İznik beyi Ebu'l-Kasım Anadolu Selçuklu Devleti'nin yönetimini eline geçirdi. Kardeşi Ebu'l-Gazi Hasan Bey'le birlikte Marmara civarında Bizanslılarla savaşarak devletin sınırlarını genişletmeye başladı.

Anadolu'yu kendisine bağlayamayı uman Büyük Selçuklu Devleti hükümdarı Melikşah, Urfa emiri Bozan'ı Ebu'l-Kasım'ın üzerine yolladı. Emir Bozan İznik'i kuşattıysa da alamadı. Ancak Büyük Selçuklu Devleti'yle savaşmayı göze alamayan Ebu'l-Kasım kardeşini İznik'te bırakarak Melikşah'la anlaşmak üzere İsfahan'a hareket etti. Melikşah Ebu'l-Kasım'la anlaşmayı kabul etmedi. Ebu'l-Kasım İznik'e geri dönerken 1092 yılında yolda yakalanarak idam edildi. Ebu'l-Kasım'ın ölümünden sonra kardeşi Ebu'l-Gazi kısa bir süre daha İznik'i elinde tutmaya devam etti. Ancak Büyük Selçuklu Devleti sultanı Melikşah'ın ölümü üzerine Süleyman Şah'ın iki oğlu I. Kılıç Arslan ve Kulan Arslan İsfahan'da serbest bırakıldılar. Ebu'l-Gazi İznik'e 1092 yılı sonlarında ulaşan I. Kılıç Arslan'a hiç direnmeden yönetimi devretti. Böylece Anadolu Selçuklu Devleti'nin yönetimi tekrar Kutalmışoğlu Süleyman Şah'ın hanedanına geri dönmüş oldu.

İbn-i Heysem

Müslüman fizikçi, matematikçi ve filozof...İbn-i Heysem (Arapça: ابن الهيثم, tam adı: ابو علی، حسن بن حسن بن هيثم‎ Abū 'Alī al-Hasan ibn al-Hasan ibn al-Haytham, Latince: Alhacen ya da Alhazen), Arap fizikçi, matematikçi ve filozoftur. 965'te Basra'da doğdu, 1038-1040 yılları arasında Kahire'de öldü.

Öğrenimine Basra'da başladı. Zamanının yüksek din ve fen ilimlerini de burada öğrendi. Tahsilinin bir kısmını tamamladıktan sonra, Bağdat'a giderek özellkle; matematik, fizik, mühendislik, astronomi, metalurji gibi pozitif bilimleri öğrenip, şöhrete kavuştu. Öğrendiklerini uygulama safhasına koymak için çok gayret gösterdi. Birçok önemli neticeler ve başarılar elde etti.

İbn-i Heysem'in başarıları diğer memleketlerde duyulunca, Mısır'da hüküm süren Şii-Fatimi Devleti hükümdarlarından El-Hakim kendisini Mısır'a davet etti. İbn-i Heysem, Mısır'a gitmeden önce, Nil Nehri ile ilgili bir sulama projesi ve bazı teknik çalışmalarda bulunmuş, Nil nehrinden nasıl istifade edilebileceğini araştırmıştı. Projesini Fatimi sultanı El-Hakim'e açıklayınca, sultan projenin gerçekleştirilmesi için ona her türlü yardımı yapacağını bildirdi. İbn-i Heysem, Nil Nehri boyunca ilmi ve teknik incelemelerde bulundu. Yaptığı projelerin başarılı bir şekilde uygulanmasının o günkü şartlarda mümkün olmadığını görünce, hükümdardan af diledi. İbn-i Heysem, El-Hakim'in kendisi hakkında kanaatlerinin değişmesinden korkarak, gözden ırak bir yere çekilip hükümdardan uzak durmaya karar verdi. Gizlice ilmi çalışmalarını sürdürerek birçok eser yazdı. İlim tarihçilerine göre, İbn-i Heysem'in hayatının bu dönemi en verimli ve başarılı devri olmuştur. İbn-i Heysem, Birûni ve İbn-i Sina ile çağdaştı.

İbn-i Heysem, çağının bütün ilimlerinde otoriteydi. Fevkalade keskin bir görüş, anlayış, muhakeme ve zekaya sahipti. Aristo ve Batlemyüs'ün eserlerini inceleyerek hatalarını gösterdi. Bunları özetleyerek Arapçaya tercüme etti. Ayrıca tıp biliminde de derinleşti. Geometriyi mantığa uyguladı. Öklit ve Apollonius'un geometrik ve sayısal metodlarını geliştirdi ve pratik uygulama alanlarını işaret etti. Geometri ve matematiğin inşaatçılık alanında uygulanmasında katkıda bulundu. Eski medeniyetlerden intikal eden matematik, geometri ve astronomiyi tedkik ederek ilmi tenkitlerini ortaya koydu ve bu sahalarda kendi nazariyelerini geliştirerek ilim alemine sundu. Mesela; Aristo ve Batlemyüs'e ait olan dünyanın, kainatın merkezi olduğu şeklindeki görüşleri üzerindeki şüphe ve tereddütlerini ifade etti. Dünya merkezli bir kainat sisteminin kesin olmayacağını, uzayda daha başka sistemlerin de bulunabileceğini ve güneş sisteminin mevcut olduğunu söyledi. Nitekim İbn-i Heysem'den yüzlerce sene sonra önce, İbn-i Şatır ve Batruci sonra Newton ve Kepler, Güneş sistemi nazariyesini kabullenmişler ve yer kürenin bu sistem içinde bulunduğunu söylemişlerdir.

Etiketler:

Ebu'l-Huzeyl el-Allâf

Ebu'l-Huzeyl el-Allâf, (ö. 840 ya da 816) islam felsefesinde rasyonel din düşüncesinin ortaya çıkışında önemli bir rol oynamış düşünürdür. Ayrılanlar olarak da adlandırılan Mutezile akımının, yunan felsefesiyle bağlantılı başlıca din filozoflarından biridir. İslam felsefesinde nedensellik ilkesini ilk defa olmak üzere ileri süren ve temellendirmeye yönelen filozof olmuştur. Doğal nedenselliği tanrısal nedenselliğe bağlayarak açıklamış ve kelâmcılar gibi o da Tanrı sorusunu temel almıştır.
Felsefesi

Huzeyl, Sokrates öncesi yunan filozoflarının öğretilerinden önemli şekilde yararlanmıştır. Onun nedensellik düşüncesini öne sürüşünde ilk olarak bu etki görülür. Bu nedensellik düşüncesinde Ebu'l-Huzeyl, Demokritos'un atomculuk öğretisinden hareket etmiştir.Elbette her iki atomculuk düşüncesi birbirinden ayrı nitelikler gösterir. Demokritos için atomlar öncesiz ve sonrasız bir varoluşun maddi temelleri olarak Tanrı fikrinden tamamen ayrı oldukları halde Ebu'l-Huzeyl'e göre, atomlar, sonlu ve ölümlü varlıklar olarak Tanrı'nın varlığını kanıtlamakta kullanılır. Huzeyl mantıksal yollardan buraya varır; her atomun bir yer kapladığını, her yerin sınırlı olduğunu, sınırlı olan her şeyinse ölümlü olduğunu, ölümlü olan her şeyin ise yaratılıp yokedildiğini öne süren bir mantıksallıktır bu. Bu sebeple ayrıca atomlardan meydana gelen evren de sınırlı, ölümlü ve yaratılmış bir alemdir. Sonluların toplamı da sonlu olacağı için evren sonsuz olamaz. Ebu'l-Huzeyl, Demokritos'tan ayrı olarak atomların hiç bir şekilde bölünebilirliğini kabul etmez (Demokritos güçte bölünebilirliği kabul eder). Atomlar Huzeyl'in teorisinde tözler olarak yer alırlar. Atom ve evren konusunun dışında zaman konusunda da farklılıklar görülür. Zenon'un teorisi, hareket ve zamanı reddetme yönünde ortaya konulur, mutezile felsefecileri ise zamanı ruhani bir kavram olarak değerlendirirler.Öncelik ve sonralık kavramlarının yalnızca zihinde varolduğunu öne sürerler.

11 Ağustos 2012 Cumartesi

Atv Ana Haber Bülteni izle 13 Ağustos 2012

Atv Ana Haber Bülteni izle 13 Ağustos 2012

Atv Ana Haber Bülteni Canlı izle 13 Ağustos 2012
Etiketler: Ana Haber izle, Ana Haber Bülteni izle, Canlı izle, Özet izle, Yayın Akışı izle, Fragman izle, Video izle

Kanald Ana Haber Bülteni izle 13 Ağustos 2012

Atv Ana Haber Bülteni izle 13 Ağustos 2012

Kanald Ana Haber Bülteni Canlı izle 13 Ağustos 2012
Etiketler: Ana Haber izle, Ana Haber Bülteni izle, Canlı izle, Özet izle, Yayın Akışı izle, Fragman izle, Video izle

Etiketler: , , , , , ,

Star Ana Haber Bülteni izle 13 Ağustos 2012

Atv Ana Haber Bülteni izle 13 Ağustos 2012

Star Ana Haber Bülteni Canlı izle 13 Ağustos 2012
Etiketler: Ana Haber izle, Ana Haber Bülteni izle, Canlı izle, Özet izle, Yayın Akışı izle, Fragman izle, Video izle

Show TV Ana Haber Bülteni izle 13 Ağustos 2012

Show TV Ana Haber Bülteni izle 13 Ağustos 2012

Show TV Ana Haber Bülteni Canlı izle 13 Ağustos 2012
Etiketler: Ana Haber izle, Ana Haber Bülteni izle, Canlı izle, Özet izle, Yayın Akışı izle, Fragman izle, Video izle

Ebu Hasan Eş'ari

Mosque02.svgEbu Hasan Eş'ari, (873 - 935) (Arapça: ابو الحسن بن إسماعيل اﻷشعري), Asıl adı Ebu’l-Hasan Ali El- Eş’aridir. Eşarilik itikadi mezhebinin öncüsüdür. Ehli sünnetin itikattaki iki imamından biridir. Hicri 260 veya 266 (m. 879 yılında Basra'da doğdu, 324 veya 330 (m. 941) da Bağdat'ta vefât etti.

Etiketler:

Ebu'l-Hasan Beni Sadr

Bani Sadr 1958.jpgEbu'l-Hasan Beni Sadr (d. 22 Mart 1933, Hamedan), İranlı iktisatçı ve siyasetçi. İran İslam Cumhuriyeti'nin ilk cumhurbaşkanı.

1933'te, İran'ın batısındaki Hamedan Eyaleti'nde dünyaya geldi. Tahran Üniversitesi'nde ilahiyat ve ekonomi eğitimi aldı. 1960'larda şah karşıtı öğrenci hareketlerine katıldı, iki kez hapsedildi. Daha sonra Fransa'ya kaçarak Ruhullah Humeyni'nin şah karşıtı hareketine katıldı. Fransa'da yaşadığı dönemde Collège de Sorbonne'da finans ve ekonomi dalında MBA yaptı. İslam Devrimi'yle beraber, Şubat 1979'da Humeyni'yle beraber İran'a döndü. 1979 yılı boyunca ekonomi bakanı yardımcılığı ve vekaleten dışişleri bakanlığı ile 1979-80 arasında maliye bakanlığı görevlerinde bulundu.

25 Ocak 1980'de yarıştığı dokuz adaya karşı yüzde 78.9 oy oranıyla seçimi kazandı. 4 Şubat 1979'da dört yıllık bir dönem için İran'ın ilk cumhurbaşkanı oldu. Humeyni din adamlarının üst düzey devlet görevlerinden uzak durmasını istediğinden, Beni Sadr en güçlü adaylardan biri olarak cumhurbaşkanlığı görevine geldi. Ağustos ve Eylül 1980'de iki helikopter kazasından hasarsız kurtuldu. Ancak kısa süre sonra Ruhullah Humeyni ile Beni Sadr başkomutanlık konusunda görüş ayrılığına düştüler.

İslamcı çizgiye yakın bir liberal olan Beni Sadr, yönetim içinde başlayan çekişmelerin liberal kanadın tasfiyesiyle noktalanmasıyla makamını kaybetti. Cumhurbaşkanı Ebu'l-Hasan Beni Sadr 21 Haziran 1981'de meclis kararıyla azledilerek, ülkeden ayrılmak zorunda kaldı. Halen Fransa'da yaşamaktadır.

Etiketler:

Ebu'l-Fidâ

Ebul Fida 1273 tarihinde Hama emirinin kardeşi ve Ebul Fida'nın babası olan Malik el-Efdal'in Moğollar'ın istilasından kaçtığı yer olan Şam'da doğmuştur.[2]Babası zamanın ünlü komutanlarındandı.Ebu'l Fida aynı zamanda Selahaddin Eyyubi'nin babası olan Eyyub'un torunudur.İyi bir eğitim görmüştür.Çocukluğunda,Kuran ve bazı fen ilimlerini tahsil etmekle geçirdi.Fakat on iki yaşından itibaren erken bir zamanda sık sık özellikle Haçlılara karşı yapılan askeri seferlere katıldı.12 yaşında St.John şövalyeleri'nin elinde bulunan Markab muhasarasında bulundu ve çok yararlılıklar gösterdi.Daha sonra Akka,Humus,Trablus ve Rumkale kalelerinin fethine katıldı.Sultan Baybars'ın Halep'e gönderdiği orduda bazı birlikleri komuta etti.1298'de Memlük Sultanı Nasır Muhammed'in hizmetine girdi.Malatya'da Moğollarla yapılan savaşta büyük mücadele örneği gösterdi.Bu başarılarından dolayı kendisine Sultan tarafından Hama emirliği ve Malik ül Müeyyed ünvanı verildi.

Ebul Fida 20 yıldan fazla bir süre emir olduğu yerleri sükunet ve ihtişam içinde,kendini hükümetin verdiği görevlere ve aynı zamanda şöhretini borçlu olduğu bilimsel çalışmalara adayarak yönetti.Ebul Fida,zamanında edebiyat insanlarının,bilim adamlarının cömert bir koruyucusu idi.1331 yılında Hama'da vefat etti.

II. Mansur (Samanî)

II. Mansur (Samanî) (Ebu'l-Haris Mansur), 997-999 yılları arasında hüküm süren Samanî hükümdarı. II. Nuh'un oğludur.

998 yılında hükümdar olan Gazneli Mahmut'un kardeşiyle taht mücadelesi yaptığı sırada, Samanîler Horasan'ı işgal etmişti. Bu sırada tahta geçen II. Mansur, Mahmut'a işgal ettiği Horasan bölgesinin iade edilemeyeceğini bildirdi. Bunun üzerine, Sultan Mahmut, Nişabur'a yürüdü. Bu arada Mahmut, Horasan valisi Beytüzün için yardıma gelen II. Mansur ve Fâik kuvvetlerine, Maveraünnehir'e yaklaşan Karahanlılara fırsat vermek istemediğinden dolayı saldırmadı ve beklemekle yetindi.[1][2] II. Mansur'a güvenmeyen Beytüzün ve Fâik, 2 Şubat 999'da kısa süren saltanatı sırasında ülkede yalnızca Maveraünnehir'in bir bölümüne hâkim olabilen II. Mansur'un yerine tahta küçük yaşta bulunan Abdülmelik bin Nûh'u çıkardılar.[3]

Tahttan indirildikten sonra kaçan I. Mansur, komutanları tarafından yakalanarak gözlerinin oyulmasından kurtulamadı

Prototype 2 - 2012 - Full - Oyun indir - Download - Yükle Hilesi

Prototype 2 - 2012 - Full - Oyun indir - Download - Yükle





: FLT
: YOK
: Mevcut
: Sanal Sürücü
: Max Payne
: 19 (500 MB)

Şahabeddin Sühreverdî

Düşüncesi

İşrâkîliğe etki eden kaynaklar hakkında farklı görüşler mevcut olsa da, esasları itibariyle Yeni Eflantunculuğa dayanır. Metod bakımından işrâkîliğin Meşşâilikten ve Aristo geleneğine dayanan diğer felsefi akımlardan farklı en büyük özelliği akıl yolu ile hakikate ulaşılamayacağı, hakikate ulaşmanın tek yolunun bir tür manevi sezgicilik olduğu düşüncesidir. İşrâkîliğe göre hakikate ancak kalb ve işrak ile erişilebilir. İşrâkîliğin, düşünsel planda meşşâi gelenek ile sufi gelenek arasında bir yerde olduğu söylenebilir. Sufi gelenekten farklı olarak işrâkîlik cezb ve sekri kabul etmez.

İşrâk, hem bu felsefenin temel taşını oluşturur hem de felsefeye adını verir. Arapça bir sözcük olan işrâk "Doğu, aydınlıkla ilgili, ışıkla ilgili" anlamlarına sahiptir.

Sühreverdî âlemi dikey bir düzlemde açıklar, onun bu yön sisteminde Doğu maddiyetten tamamen sıyrılmış saf ışık ve meleklerin mekânı; Batı ise maddiyetin dünyasıdır. Bu iki yönün tam ortasında ışık ile karanlığın birleştiği noktadır. Bu kutsi yön - kutsi düzen düşüncesi büyük oranda Antik Pers kaynaklarından etkilenmiştir.

Sühreverdî ışığı, nûr, hakikatin cevheri olarak tanımlamıştır. Ona göre kavrama ışığın bir şuur aydınlığı oluşturmasıyla oluşur ve eşyayı kavramamızı sağlayan ışıktır. Fakat doğrudan ışık ile hâsıl olan bilgi, Tanrı katından geldiği için, insanüstüdür. Böylece eğer birisi o bilgiye erişebilirse, keramet gösterip, varlık ve olaylara müdahale edebilir; o kişi için gizlilik perdesi kalkmıştır. Bu açılardan işrâkîlik sufi geleneğe yaklaşır. İşrâkîlikte akıl dışı sezgi - manevi sezgi farklı yerlerde farklı anlamlarda kullanılmıştır.

Sühreverdî'nin bu düşünceleri Sünni çevrelerce ve belli başlı itikad mezheplerince, İslam akidesine ters düştüğü gerekçesiyle tenkit edilmiş ve din dışı sayılmıştır.

Sühreverdi, rasyonel düşünme ile sezgisel düşünmeyi kendi felsefesinde bir araya getirmiştir. Rasyonel bilgi önemlidir hatta onunla sezgisel bilgiye yaklaşma imkânı da bulunmaktadır ama tek başına rasyonel bilgi yeterli değildir, çünkü varlık bizim rasyonel kalıplarımızın çok ötesindedir.

Felsefe tarihi kavramı Sühreverdi ve ekolünün büyük ilgisini çekmiştir. Sühreverdi felsefeyi rasyonel sistemleştirmeden ziyade Hikmet ile bir tutar. Felsefe Platon ve Aristo ile başlamaz, aksine onlarla biter. Aristo hikmeti rasyonel bir kalıp içerisine sokarak perspektifini sınırlamış ve onu ilk dönem bilgelerinin birleştirici hikmetinden ayırmış oldu. İşraki görüşüne göre, Hermes veya İdris peygamber, felsefenin babasıdır ve onu vahiy olarak almıştır. İdris'i, Yunanistan ve İran'daki bilgeler ve daha önceki uygarlıkların hikmetini kendisinde birleştiren İslam bilgeleri izler.

Sühreverdi ayrıca, Zerdüşt[1] öğretinin (özellikle de melekler bilimi (angeology) ve nur ile karanlığın sembolize edilmesi konusunda) etkisinde kalmıştır. Kadim Zerdüşt bilgelerinin hikmetini, Hermes'inki ile, dolayısıyla da başta Pisagor ve Platon olmak üzere Aristo öncesi filozofların hikmetiyle aynı görmüştür. Sonuçta da kadim Mısır, Kildani ve Sabii doktrinlerinden geriye kalanlarla Helenist matris içerisinde birleşen Hermetisizmin engin geleneğinden etkilenmiştir. Sühreverdi'yi etkileyen diğer bir kaynak da Sufi hikmetidir. Özellikle de, sık sık bahsettiği Hallac'dan ve Gazali'den çok şey almıştır.

Ebul Fida

Yaşamı

Ebul Fida 1273 tarihinde Hama emirinin kardeşi ve Ebul Fida'nın babası olan Malik el-Efdal'in Moğollar'ın istilasından kaçtığı yer olan Şam'da doğmuştur.[2]Babası zamanın ünlü komutanlarındandı.Ebu'l Fida aynı zamanda Selahaddin Eyyubi'nin babası olan Eyyub'un torunudur.İyi bir eğitim görmüştür.Çocukluğunda,Kuran ve bazı fen ilimlerini tahsil etmekle geçirdi.Fakat on iki yaşından itibaren erken bir zamanda sık sık özellikle Haçlılara karşı yapılan askeri seferlere katıldı.12 yaşında St.John şövalyeleri'nin elinde bulunan Markab muhasarasında bulundu ve çok yararlılıklar gösterdi.Daha sonra Akka,Humus,Trablus ve Rumkale kalelerinin fethine katıldı.Sultan Baybars'ın Halep'e gönderdiği orduda bazı birlikleri komuta etti.1298'de Memlük Sultanı Nasır Muhammed'in hizmetine girdi.Malatya'da Moğollarla yapılan savaşta büyük mücadele örneği gösterdi.Bu başarılarından dolayı kendisine Sultan tarafından Hama emirliği ve Malik ül Müeyyed ünvanı verildi.

Ebul Fida 20 yıldan fazla bir süre emir olduğu yerleri sükunet ve ihtişam içinde,kendini hükümetin verdiği görevlere ve aynı zamanda şöhretini borçlu olduğu bilimsel çalışmalara adayarak yönetti.Ebul Fida,zamanında edebiyat insanlarının,bilim adamlarının cömert bir koruyucusu idi.1331 yılında Hama'da vefat etti.
Çalışmaları

Ebul Fida yaşadığı ve karşılaştığı vakaları yazmasıyla ünlü oldu.Tarih ilmi sahasında en çok tanınan eseri İbn Esir'in El-Kamil fit Tarih adlı ülü eserinin bir devam mahiyetinde olan Muhtasaru Tarih il-Beşer dir.Bu eserde,ilk peygamber ve ilk insan olan Adem'den başlayarak 1328 yılına kadar vuku bulan hadiselere yer vermiştir.Eser Batı dillerine tercüme edilmiş ve 1870 yılında İstanbul'da ve 1908 yılında Mısır'da basılmıştır.

Ebul Fida'nın bir diğer mühim eseri 1316-1321 tarihleri arasında yazdığı Takvim ül Buldan(Şehirler Dizisi) adlı eseridir.28 bölümden ibaret,genel coğrafya kitabıdır.Mukaddimeden sonra yeryüzünün denizlerini,dağlarını,ırmaklarını ve göllerini anlatır.Metin,birtakım cetvelleri de ihtiva etmektedir.Bu cetvellerde yer adları ile bunların coğrafi koordinatları gösterilmiştir.Ebul Fida bu eserinde,Batlamyus,Muhammed el İdrisi,İbni Havkal,İstahri ve Biruni'ni eserlerinden faydalanmıştır.Çeşitli coğrafi hususlarla birlikte Dünya'nın başlıca şehirlerini de bir çizelge halinde anlatan bu kitap Reinaud ve De Slane tarafından 1840 yılında neşredilmiştir.Fransızca tercümesi 1848-1883 yılları arasında yayınlanmıştır.[3]

Ayrıca Ebul Fida'nın tıp üzerine yazdığı Kunaş adlı bir kitabı vardır.

Ebu'l-Berekât Bağdâdi

(1076-1166)

Ebu'l-Berekât Bağdâdi, 12. yüzyılda islam felsefesinin en etkili filozoflarından biri olmasına rağmen, çok fazla tanınmamış bir düşünürdür. Ortaçağ'da ve sonrasında Batı düşüncesinde bilinen bir filozof olmamıştır.
Yaşamı

Ebu'l Bağdadi'nin asıl adı Hibetullah'tır, Yahudi bir ailenin çocuğu olarak Bağdat'da dünyaya gelmiştir. Daha sonra Müslüman olmuştur. Zamanında Abbasi halifesi Müktefi Billah ile iyi ilişkileri olduğu sanılmaktadır.
Felsefesi

Ebu'l Berekat, bazı kaynaklarda filozof olarak İbn Sina'dan ve hatta Arsisto'dan bile üstün görülür. İslam felsefesinde, Meşşaililere karşı eleştiriler yöneltmiş, İşraki okulunu görmezden gelmiş, özgün düşünceler üretmiş ve esas olarak kelâm felsefesinin gelişmesine etki etmiştir. Fahrüddin Râzi ve Nasîr Tûsî gibi kelam felsefecileri, kendi rasyonel düşünce sistemelerini Gazâli'nin kuşkuculuğuna karşı kouryabilmek için Ebu'l Berekat'ın fikirlerinden destek almışlardır. Bu sebepten kelamcılar arasında sayılmaktadır, ancak çalışmalarının özgünlüğü kelamcıların sınırlarını çok aştığı da kabul edilir.

Bilimler sınıflaması, mantık sistemi, bilgiye getirdiği açıklama biçimlerinde zamanını aşan ve özellikle daha sonra (özellikle ortaçağdan sonra) ortaya çıkacak olan felsefi yönelimlere benzer argümanlara sahip olduğu görülür. Zihin bilimleri (mantık, matematik, astronomi), duyu bilimleri (doğa bilimleri) ve akıl bilimleri metafizik, ilahiyat) olarak düzenlediği bilim ve bilgi alanını, felsefi sisteminin dayanağı yapar Berekat ve bütün görüşlerini bu temel üzerinde yükseltir. Bu ayrımlar kısmen Aristoteles'in metafiziğinin yeniden eleştirel değerlendirilmesidir.

Metafizik sisteminde Bağdadi, akılcı bir filozof olmasına rağmen, olasılık kavramını işin içine sokmuştur, ancak bunu farklı bir şekilde anlamlandırır. Gazali'nin eleştirel kuşkuculuğunu sistemi için kabul edilemez bulur. Onun arayışı, teorik akılda insanı duyu verilerinin olasılıksal belirsizliğinden kurtaracak ve zihinsel bir sezgi ile dile ulaştıracak yolu bulmaya yöneliktir. O bu yolun akıldışı bir sezgi ile mümkün olduğunu öne sürmektedir ki, böylece hem meşşailikten hem de işrakilikten ayrı bir yol tutmuş olmaktadır.

Ebu'l Berekat, kategoriler alanını, düşünceye ait olanlar ve varlığa ait olanlar şeklinde iki alana ayırmaktadır; buna göre örneğin zaman ve mekân düşünceye ait kategorilerdir ve nitelik, etki gibi kategorilerse varlığa ait kategorilerdir. Filozof bu kategorileri sisteminde açıklıyor ve temellendiriyor. Özellikle zaman konusunda önemli felsefi açıklamalar getirir. Zamanın ve mekânın sonsuzluğunu öne sürer ve bununla birlikte yaradılışın başı ve sonu olmadığını savunur. Zamanın hareketle ilgisi olmadığını ve hareketin sayısı olmadığını ispatlamıştır.

Bunlara bağlı olarak insan bilgisini, doğrudan doğruya bildiğimiz şeyler(öze ait bilgiler) ve duyular yoluyla bildiğimiz bilgiler(araza ait bilgiler) şeklinde iki bölüme ayırmaktadır. Tanrı bilgisini, araza ait bir bilgi olarak temellendirir, ona göre Tanrı'nın özünü ve sıfatlarını asla bilemeyeceğiz.

Anna İnceleme


afıza dediğimiz kavram çoğu zaman tutukluk yapar. Çalıştığınız dersi, söylediğiniz sözü, dinlediğiniz şarkıyı kimin söylediğini inat eder de size hatırlatmaz bir türlü. Hayatınızda ciddi anlamda bir değişiklik yapan olaylar, her ne iseyse hafıza o anın bir videosunu ya da anlık bir fotoğrafını büyük ihtimalle çeker. Çoğu zaman psikiyatrik rahatsızlıkların “köküne” inilmesinde de işte hafızanın bu nimetinden faydalanmaya çalışır doktorlar. Bundan sonra öykü denen hastalık süreç tespitine doğru yol alır sohbet ve tedavi, hastanın anlattığı hafıza menşeli video ve fotoğraflar eşliğinde başlar.

Daha önce hafıza kaybı temasıyla yola çıkan ve hayli ilgi gören Amnesia ile ilintilenen Anna, bakalım sadece “öykü” itibariyle mi bu oyuna benziyor yoksa ortada bir öykünme mi var?

Güneşli havada içinizin ürperdiği oldu mu hiç?

Oyunumuz gayet günlük güneşlik bir havada, çayır çimen gezer vaziyetteyken yakalıyor bizi. Karakterimiz unutmak istediği şeylerle ilgili cümleler sarf ederken bunlar bize konuşma olarak değil de ekrandaki yazılar olarak yansıtılıyor. Yapımın ilk anlardan itibaren size yaşatacağı en önemli şey, bilinmezlik hissi. Paldır küldür açık alanda başlanan oyun, takip eden ortalama 15-20 dakikalık bir sürecin ardından kapalı alanlara doğru ilerliyor ki bu ilerlemeyi sağlamanız için gerekli olan şey, alana serpiştirilmiş irili ufaklı bulmacaları çözmeniz. Aksi halde sıkışıp kalıyorsunuz bulunduğunuz yer her neresiyse. Tabi böyle durumlarda eğer arzu ederseniz oyunun ayarlar kısmından yardım isteme hakkınızı kullanabilirsiniz. Ne yapacağınızı motomot söylemese de, en azından sıkıştığınız durum için anlaşılabilecek üstü kapalı çözümler sunuyor oyun.


Oyuna işte böyle günlük güneşlik bir zamanda başlıyoruz. Hatta fazla mı güneşli ne?

Bu tarz oyunlardaki en önemli kısım olan atmosfer, hayli değişiklik gösteriyor yapımda. Zamanımızın büyük kısmını alan bulmaca çözme sekanslarındayken zaman zaman gaipten gelen konuşmalarla ortam gerilebiliyor, kasvetli müziğin devreye girmesiyle “Acaba bir şeyler mi olacak şimdi?” demeye başlıyorsunuz. Bunlara bir de size musallat olan garip olaylar ve yaratıklar da eklenince iş iyiden iyiye korkulu bir görünüme bürünüveriyor. Oyunun özellikle sizin karakteri yönlendirmenize göre mekânda çeşitli değişiklikler ve sarsıcı etkiler yaratması anlık olarak güzel korkutuyor. Yalnız bu korkutucu etmenlerin geçici olması, karakterin herhangi bir şekilde hayatta kalma mücadelesi vermiyor olması ve en önemlisi bulmacaların zorluğu ve yer yer anlamsızlığıyla baltalanması neticesinde verilmek istenen etki bir süre sonra yerini sıkıcı, boğucu ve içinden çıkılmaz anlar silsilesine bırakıveriyor. Bulmacalar zaman zaman mantıklı şekilde dizayn edilmiş olsa da, oyunun gerçeküstülüğünden de faydalanılarak hazırlanan bu gerçeküstü bulmacalar çözülmeyi beklerken, siz de uzun uzun saatlerinizi harcayabilirsiniz istemeden de olsa.

Oyundaki bulmaca çözümleri ise Amnesia’daki yapıyla paralellik göstermekte. Yani var olan fizik motoru sayesinde çevrenizdeki materyallerle izin verilen ölçüde etkileşime giriyor, kafanızdaki çözümü deneyip bulmacayı çözmeye çalışıyorsunuz. İzin verilen ölçüde dedim, çünkü her aklınıza eseni deneyemiyorsunuz. Bununla birlikte bahsettiğim fizik etkileşimleri için illâ ki fare hareketlerini kullanmanız gerekiyor. Yalnız sürekli yazmaktan sıkılsam da Amnesia’da benzer bir fizik etkileşimli bulmaca sırasında siz o etkileşimi gerçekleştirirken kamera o nesneye sabitlenirdi ve o görüş açısı rahatlığıyla bulmacayı çözme yolundaki adımları sağlıklı bir biçimde atabilirdiniz. Bu oyunda maalesef o rahatlık yok. Mesela bir çekmece mi açacaksınız, fareyi aşağı doğru sürüklediğinizde kamera da aşağı yönlü hareket ediyor. Ki bu durum olası anlık hareketler için kesinlikle olumsuz bir durum.

Sunum ve Teknik Detaylar

Oyuna başladığımızda tam anlamıyla bir sunum veya oyuncuyu bilgilendirici bir içerik olmadığından kabaca bahsetmiştim önceki satırlarımda. Ancak gerek menü gerekse oyunda gözlerimizi açtığımız ortam, sıradan korku oyunlarında anca rüyamızda görebileceğimiz kadar neşeli ve günlük güneşlik bir yapıda olduğundan, oyunun karşılaması konusunda görüşlerim hayli olumlu. Yapımın ilk aşamadaki ısınma turu tadındaki bu süreci oynayanı psikolojik olarak hırpalamadan geçiriyor olması değişik bir yaklaşım olmuş.

Oyun, özellikle bağımsız yapımcıların sıklıkla kullandığı Unity motoruyla geliştirilmiş. Motorun görsel ya da fiziksel uç noktalarını bilemediğim için pek bir şey söyleyemeyeceğim lâkin fizik etkileşimi konusunda yetersiz olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Oyuncunun doğrudan bulmacalarla uğraştırılması ve bu bulmacaların fizik motoruyla çözülebilmesi, fizik motorunun daha güçlü olmasını gerektiren bir noktaydı ki bu konudaki potansiyel net olarak kullanılamamış.


Ummadığınız yerlerden ummadığınız şeyleri bulabilirsiniz, dikkatli olmak şart.

Grafikler ise göze hoş gelse de, oyunun çeşitlilikten yoksun mekânlar ve alâkasız ışıklandırmaların (duvarlara yaklaştığımızda elimizde bir şey olmamasına rağmen oraların aydınlanması vb.) üstüne bir de optimizasyon konusunda sıkıntılı olması, yer yer performans kayıplarıyla birlikte, ekran kartınızın aşırı ısınması ve fanının en sakin görselde bile deli gibi çalışması olarak karşınıza çıkıyor. Bir de kamera hızının çok da hoş olmaması, hızın ayarlanmasına rağmen sürekli o bilindik rahat FPS kamera açısını hissedememek pek lezzetli olmamış. Bununla birlikte bazı yerlerde kontrollerin zaman zaman sıkıntılı olması ve istediğiniz gibi hareket edememeniz en kilit noktalarda deliye dönmenize sebep oluyor.

Müzikler çeşitli olmasa da genel bir kasveti yansıtması açısından fena değil, ancak doğrudan korkutma amaçlı ses efektleri beklemeyin pek. Hikâye akışı içerisinde duyacağınız konuşma sesleri ise hallice olmuş, zaten elimizde büyük bir prodüksiyon işi yok sonuçta. O bakımdan gayet yeterli ve güzel bile diyebiliriz seslendirmeler için. Yalnız grafiklerde anomali gibi seslerde de aynılıktan kurtulamamış geliştiriciler. Açmaya çalıştığınız bir kapıyı tam açsanız da yarım açsanız da aynı gıcırtı çıkıyor ki, o an bulunduğunuz halet-i ruhiye eğer gerilimle sarmalanmışsa, bu sesler ya da benzerleri tam anlamıyla turp suyu etkisi yapıyor oyun zevkinizde.

Son Sözler

Oyun, sahip olduğu potansiyeli daha iyi bir oyun deneyimiyle, ayrıca bünyesinde barındırdığı bulmacaları daha anlaşılır kılan bir oynanışla karşımıza çıksaydı çok daha iyi bir puan alacaktı bizden. Sunum konusundaki yetersizlik ve bilinmezlik mefhumunun abartılmış olması da eleştirilebilecek yerlerden.

Eğer, "Her şekilde yeni çıkan korku/gerilim oyunlarını oynarım, onlarsız yapamam, hele oynadığım oyunda birden fazla son varsa deliye dönerim!" diyenlerdenseniz veya şu günlerde yaşadığımız oyun durgunluğu arasında ucuz yollu bir çözüm arıyorsanız, Anna'yı Desura üzerinden satın alabilirsiniz. Hepinize iyi oyunlar dilerim. Sağlıcakla kalın.

Dik Prizmalar Konu anlatımı

DİK PRİZMALAR VE DİK PRİZMA ÇEŞİTLERİ

Prizma Nedir?
Birbirine eşit ve paralel iki düzlemin köşelerinin birleşmesi sonucu elde edilen cisme prizma denir.

Dik Prizma Nedir?
Tabanları herhangi bir çokgensel bölge,yan yüzleri dikdörtgensel bölge olan cisimlere dik prizma denir.Dik prizmalarda tabanları birleştiren yanal ayrıtlar tabanlara diktir.
Tabanları düzgün çokgensel bölge olan dik prizmalara düzgün dik prizmalar denir.
Prizmalar tabanlarına göre isimlendirilir.Üçgen prizma,kare prizma,dikdörtgenler prizması,altıgen prizma,beşgen prizma gibi…

Eğik Prizma:

Prizmalar; taban şekillerine göre isim alırlar.




Dik Prizmaların Özellikleri
1) Tabanları birbirine eş ve paraleldir.
2) Yan yüzleri dikdörtgensel bölgelerdir.
3) Herbir köşede kesişen ayrıtları birbirine diktir.
4) Yanal ayrıtlar aynı zamanda yüksekliktir.

Dik Prizmaların Alanları
Dik prizmaların alanı demek prizmanın dış yüzeyinin kapladığı alan demektir.Tüm dik prizmaların alanı için aşağıdaki formül kullanılır.
Alanı=2.(taban alanı)+(yükseklik).(taban çevre uzunluğu)
Küpün Alanı:
A=6.a
Dikdörtgenler Prizmasının Alanı:
A=2.(a.b+a.c+b.c)
www.matematikcifatih.tr.gg

Dik Prizmaların Hacimleri
Dik prizmaların hacmi demek içine doldurulan sıvının kapladığı yer demektir.Tüm dik prizmaların hacmi için aşağıdaki formül kullanılır.
Hacim=(taban alanı).(yükseklik)
Küpün Hacmi:
V=a.a.a
Dikdörtgenler Prizmasının Hacmi:
V=a.b.c
Küp
6 Tane karesel bölgenin birleşmesi sonucu meydana gelen kapalı kutu şekline küp denir.6 Tane birbirine eşit kare vardır.Tavla zarını örnek verebiliriz.


Küpün Özellikleri:
Yüz Sayısı=6
Yanal Yüz Sayısı=4
Taban Sayısı=2
Köşe Sayısı=8
Yanal Ayrıt Sayısı=4
Taban Ayrıt Sayısı=8
Toplam Ayrıt Sayısı=12
Tabanlar ve yanal yüzler karedir.
Kare Dik Prizma
2 Tane karesel,4 tane dikdörtgensel bölgenin birleşmesi sonucu meydana gelen prizmaya kare dik prizma denir.Gökdelenleri örnek verebiliriz.

Etiketler:

Aklından Bir Sayı Tut indir-John Verdon aklında bir sayı tut e-book indir

Aklından Bir Sayı Tut indir-John Verdon aklında bir sayı tut e-book indir


Alıntı
Bir adam, posta kutusuna bırakılmış imzasız bir mektup alır. Mektupta şöyle yazmaktadır: "Aklından herhangi bir sayı tut. 1 ila 1000 arasında herhangi bir sayı." Adam öylesine 658 sayısını tutar. Not şöyle devam etmektedir: "Sırlarını nasıl bildiğimi göreceksin... Küçük zarfı aç." "Aldıklarını geri vereceksin Vermiş olduklarını aldığın zaman. Biliyorum ne düşündüğünü, Ne zaman uyuduğunu, Nereye gittiğini, Nereye gideceğini. Seninle bir randevumuz var, Bay 658." Sıradanlıklara meydan okuyan, anında başınızı döndürecek ve ilgi çekici karakterlerinin kalp atışlarını tüm gerçekliğiyle hissedeceğiniz bir kitap "Aklından Bir Sayı Tut" kolay kolay unutmayacağınız bir roman.



İNDİRMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLA


http://freakshare.com/files/ag5ol1vr/Akl--ndan-Bir-Say---Tut---John-Verdon.rar.html

Kitabını Almadan Dukan Diyetini Öğren!

Dukan diyeti kitabı, Dukan diyet listesi, Dukan diyeti nasıl yapılır, Dukan diyeti test, Dukan diyeti yapanlar, Dukan diiyeti kitabı indir, Dukan diyeti yorumlar, Dukan diyeti evreleri, Dukan diyeti Türkçe, Dukan diyeti aşamaları, Dukan diyeti kadınlar, Pierre Dukan diyeti, Dukan diyeti nedir, göbek eritme, karın yağları, göbek nasıl erir, göbeğimi nasıl eritebilirim, göbeğimi nasıl eritirim, göbekteki yağlar nasıl erir, göbekteki yağlar nasıl erir, karın yağları eritme, diyet, zayıflama, kilo verme, rejim gibi konular hakkında olup sağlıklı yaşam (fitness) ve spor konusuyla dolaylı yoldan ilgili olan bu yazıda kullanılan telif haklarıyla korunan görseller: jypsygen, Caro Wallis ve Daniel Condurachi Creative Commons lisanslarına uygun olarak kullanılmıştır.
Dukan diyeti çok konuşuldu, çok yazıldı, çok çizildi ama bugüne kadar okuduğunuz yazılar sizi kitabına mahkûm etti. Bizim yazımız ise kitabı almak istemeyenlere veya kitabı alamayanlara yönelik. İşte size kitaba gerek duymayacağınız şekilde anlatılmış Dukan diyeti!

Dukan Diyeti


Belki sizlerin de arasında benim gibi yaşamının önemli bir bölümünü diyetlerle geçirenler ve hatta her diyet sonrasında eski alışkanlıklarına geri döndükleri için verdikleri kilolardan daha fazlasını alanlar vardır. Kalori hesaplama yöntemine dayanan diyetler, akupunktur, hatta bilinçsizce yaptığım oldukça düşük kalorili diyetler sayesinde her defasında 9-14 kg arası kilo kaybettim. Fakat diyeti bırakıp eski alışkanlıklarıma döndüğüm için bu kiloları her defasında 3-5 kilo fazlasıyla geri aldım. Tüm bu diyetler bana oldukça yavaşlamış bir metabolizma olarak geri döndü ne yazık ki.
Bugünkü bilinç düzeyimle bunları değerlendirdiğimde ne kadar yanlış olduğunu çok iyi görüyorum. Gıda içerikleri, vücudun ihtiyaçları, kilo verme ve koruma yöntemleri, egzersiz yöntemleri vs. konusunda çok daha fazla bilgi sahibiyim artık. Fakat tüm bunların üstüne kilo vermek için metabolizmam nedeniyle daha fazla çaba harcamam gerekiyor.
Forumdaki arkadaşlar bir süredir farklı diyet yöntemlerini deneyerek kilo verme çabamı biliyorlar. İşte bu arayışlarım sırasında Dukan Diyetiyle karşılaştım. Bu diyetin 2. aşamasındayım ve 3 hafta gibi bir sürede 4 kilo verdim. Bu beni umutlandırdı ve bu diyeti sizlere tanıtmaya karar verdim.

Sabrınız Yoksa Bu Diyete Başlamayın

Birçok insan kilo verme çabası içindeyken gelgitler ve kısırdöngüler yaşayıp ve çeşitli yanlışlar yapabiliyor. Eğer bu diyete başlama niyetindeyseniz öncelikle kesin karar vermeniz ve diyete ara vermemeniz gerekiyor. Diyet hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olup, neyi niçin yaptığınızı bilirseniz çok daha emin adımlarla ilerleyeceğinize inanıyorum.
Bu sürecin vermek istediğiniz fazla kilonuzla orantılı uzun bir süreç olduğunu unutmayın. Eğer bu diyeti tüm kurallarıyla uygulamayacaksanız, yarım bırakacaksanız, kilo verme aşamasını gerçekleştirip, sabitleme ve daha sonrasında yaşam biçiminizi buna uygun değiştirmeyecekseniz bu diyete hiç başlamamanızı öneriyor diyetin yaratıcısı Dr. Pierre Dukan (obeziteyle savaşan fit çocukların notlarının yükselmesini önerdiği için hakkında soruşturma açılan Pierre Dukan savunma vermeyi reddettiğinden 18 Mayıs 2012'den itibaren tıp doktoru olduğu Fransa'da hekimlik yapması yasaklanmış, unvanı alınmıştır). Tabii buradaki yaşam biçimini değiştirme lafı hiç gözünüzü korkutmasın, çünkü bunlar hiç de yapılmayacak şeyler değil.
Ayrıca diyete başlamaya karar verdiğinizde aşağıda linki verilen siteye girip vermek istediğiniz kiloya bağlı olarak yapacağınız atak döneminin kaç gün olacağını belirlemenizi ve herkesin kendi faktörlerine bağlı olarak değişik olan doğru hedef kilonuzu hesaplamanızı öneriyorum. Bu sayede önünüzdeki hedeflerinize ulaşma zamanlarınız çok daha netleşecektir.

Pierre Dukan meslek hayatının yaklaşık 35 yılını kilo vermek isteyen insanlara yardıma adamış ve bu uzun yılların verdiği deneyimlerin sonucunda doğru bir yöntem olduğunu düşündüğü diyet yöntemini önermeye karar vermiş.

Dukan Diyetinin 4 Ana Dönemi

Dukan diyeti başlıca dört dönemden oluşuyor. Bunlar aşağıdaki şekildedir:
1) Atak dönemi; kısa ve sarsıcı
2) Seyir dönemi; istenilen kiloya ulaşıncaya kadar taviz vermeden uygulanan dönem
3) Güçlendirme dönemi; Kaybedilen her kilo başına 10 gün
4) Koruma dönemi; Ömür boyu her perşembe sadece protein + 3 çorba kaşığı yulaf kepeği kullanımını bırakmamak ve her gün asansör(e binmemek) veya başka bir egzersiz yapmak
Görüldüğü gibi güçlendirme dönemi ve koruma dönemini de içerdiği için diğer diyet yöntemlerine göre önemli bir farklılık içeriyor. Aslında bir diyette kilo kaybetmenin yanında ulaşılan kilonun korunması da çok önem taşıyor. Kilo vermeyi başaran pek çok insanın elinde bunu korumak için bir reçete olmadığı için yaşamına bıraktığı yerden geri dönüyor.

Dukan Diyetini Yakından Tanıyalım

Şimdi Dukan diyetinin yukarıda bahsettiğimiz dört aşamasına daha ayrıntılı bakalım.

1) Atak Evresi

Bu dönemde yağsız, sadece protein yönünden zengin gıdalar tüketiliyor. Atak döneminin amacı organizmayı şaşırtmak ve hızlı bir kilo kaybıyla başlangıç yapmak. Dirençli organizmalarda bile kaybedilen kilolarla motivasyonun artmasını sağlamak.
Bu dönemin süresi kilo fazlanıza ve vermek istediğiniz kiloya göre 1-10 gün arasında değişiklik gösteriyor. Bu gün sayısını doğru hesaplamak için yukarıda verdiğim bağlantıdan bilgilerinizi girerek doğru sonuçları elde edebilirsiniz.
Bu dönemde tüketebileceğiniz gıdalar aşağıdaki şekilde maddelenmiştir.
1) Az yağlı etler: Dana ve sığır etleri (etlerin yağsız bölümleri seçilmeli ve yağ kullanılmadan pişirilmeli).
2) Sakatat: Karaciğer, böbrek, dana ve sığır dili,
3) Tüm balık çeşitleri,
4) Bütün deniz ürünleri,
5) Derisiz olarak tüm kümes hayvanları,
6) Yağsız jambon, yağsız hindi ve tavuk dilimleri,
7) Yumurta
8) Yağsız süt ürünleri,
9) Günde 1,5 litre su (içtiğiniz tüm sıvıları sayabilirsiniz)
10) Yulaf kepeği ( 1,5 yemek kaşığı)
Tüm bu gıdaların yanında günde en az 20 dakika yürüyüş,
İsteyenlerce kahve, çay, bitki çayları da içilebilir.
Yukarıdaki listedeki besinleri istediğiniz sırayla, istediğiniz kadar atak dönemi içerisinde kullanabilirsiniz. Fakat bu listenin dışına çıkmak kesinlikle uygun değildir.

2) Seyir Dönemi

Bu dönemde atak dönemindeki proteinlere sebzeler eklenir. Hedeflediğiniz kiloya ulaşana kadar 1+1 ya da 5+5 şeklindeki beslenme yöntemi izlenir. Bunun açıklaması şu şekildedir: 5 gün protein / 5 gün protein + sebze ya da 1 gün protein / 1 gün protein + sebze. Bunu dönüşümlü bir şekilde uygulamanız gerekiyor. Hangisi size uygunsa onu tercih edebilirsiniz, kilo kaybettirme açısından bir farklılık gözlenmemiş.
Fakat kendi deneyimlerimden 1+1 yöntemini sıkıcı olmaması açısından daha uygun olduğunu düşünüyorum.
Bu dönemde sebzeler etlere ek olarak taze veya pişmiş olarak istenilen miktarda yenilebilir. Pişirirken yağ kullanmamanız gerekmektedir. Bu sebzeler domates, salatalık, turp, ıspanak, kuşkonmaz, pırasa, taze fasulye, lahana, mantar, kereviz, rezene ve tüm salata türleri, hindiba, pazı, patlıcan, kabak ve de her öğünde olmamak üzere havuç ve pancardır.
Fakat şuna çok dikkat edilmelidir. Patates, mısır, pirinç, bezelye, nohut, bakla, mercimek ve börülce gibi nişastalı sebzeler bu evrede yenilmemelidir. Her ne kadar yiyeceklerin miktarları sınırsız da olsa durmadan sakız çiğner gibi sebze ya da diğer gıdalar tüketilmemelidir diyor Dukan. Zaten çok fazla açlık hissedilmediği için çok fazla yeme ihtiyacı da duymuyorsunuz.
Bazen seyir döneminde kilo verme durur ya da sebzelerin eklenmesiyle çok hafif bir kilo alma olabilir. Fakat bu geçici bir dönemdir, bir süre sonra kilo verme devam edecektir. Fakat metabolizmanızın direndiğini düşünüyorsanız arada 4 gün atak dönemindeki gibi saf proteinin tüketildiği beslenme biçimini seçin ve günlük yürüyüşünüzü 20 dakikadan 60 dakikaya çıkarın. Direncin kırıldığını göreceksiniz.
Bu direncin sebebi; vücut kendi kaynaklarından kullanılmakta olduğunu fark ediyor ve bunun önüne geçmek için çaba sarf ediyor ve ilk fırsatta kullanılan depoları yerine koymak için çalışmaya başlıyor.
Kişilerin yılgınlığa düştükleri ya da diyete son verdikleri dönem seyir dönemiymiş. Bu oran diyeti uygulayanların % 50’sine tekabül ediyor. İlk verilen kilolardan sonra yılgınlığa düşüp diyetin devamını getiremeyenler ve hedeflediği kiloya ulaştıklarını düşünüp diyeti bırakanlar bu oranı oluşturuyorlar. Peki diyetle hedeflediğimiz kiloya ulaştık, ya sonra? Sonrası Dukan diyetinde güçlendirme dönemi olarak isimlendiriliyor. Güçlendirme dönemi en az kilo verme dönemi kadar önemli. Kilonuzun sabitlenmesi ve yavaş yavaş normale dönmeye başlayan beslenme biçimine vücudunuzun adapte edilmesini içeriyor bu süreç.

3) Güçlendirme Dönemi

Seyir döneminde bir hayli kilo kaybetmiş olan vücut, bu kiloları geri kazanmak için üç yola başvuracaktır:
• Bunların ilki besinlere yönelik iştah duygusunu yaratarak açlık hissi yaratmaktır.
• İkincisi organizmanın daha az enerji harcamaya başlamasıdır. Küçük bir aktivitede bile yorgunluk hissi yarattığı için hareketler yavaşlamaya başlar.
• Son olarak da vücut tüketilen besinlerdeki kalorilerden en yüksek oranda yararlanma eğilimi taşır. Normal koşullarda 100 kalori çekilen bir besinden diyet sonrasında 120-130 kalori çekilmeye başlanır. İştahın artması, kalori tüketiminin azalması ve alınan besinlerden sonuna kadar faydalanılması zayıflamış bir kişinin kalori süngeri hâline gelmesine neden olur.
Bu durum genellikle kişinin ulaştığı kilodan memnun olması ve eski alışkanlıklarına geri dönmesiyle birlikte gerçekleşir. Verilmiş kiloların büyük bir hızla geri alınmasının en doğal ve en sık görülen nedeni budur.
Bu kiloların geri dönmesini engelleme konusunda hiç bir doğal yöntem ya da tedavi yoktur. Bunu önlemenin en iyi yolu iyi bir beslenme stratejisi izlemektir.
Kiloların geri dönmesi açısından en riskli dönem her kaybedilen 1 kilo için 10 gündür. Bu nedenle güçlendirme döneminin ne kadar süreceğini hesaplarken verdiğiniz toplam kiloyu 10 ile çarpmalısınız ve sonuçtaki gün sayısı kadar bu döneme özgü beslenmeye devam etmelisiniz.
Güçlendirme döneminde tüketilecek besinler:
- Atak döneminin proteinli besinleri,
- Seyir döneminde yenilen sebzeler,
- Muz, üzüm ve kiraz dışında her gün bir porsiyon meyve,
- Günde iki dilim tahıllı ekmek,
- 40 gr. çok yağlı olmayan peynir,
- Haftada 2 porsiyon nişastalı gıda,
- 2 çorba kaşığı yulaf kepeği,
- 25 dakika yürüyüş,
- Haftada 2 kez ödül yemeği ( Ödül yemeğini arka arkaya günlerde, öğünlerde ve üst üste 2 tabak yemeyin.)
- Haftada 1 gün mutlaka atak dönemindeki gibi saf protein diyeti uygulayın.

Etiketler: , , , , ,

Kılıçların Fırtınası Kısım 1 e-book indir/Kılıçların Fırtınası Kısım 1 e-kitap indir

Kılıçların Fırtınası Kısım 1 e-book indir/Kılıçların Fırtınası Kısım 1 e-kitap indir

KİTABI İNDİREBİLMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYIN VE AÇILAN SAYFADA SAĞ ÜST KÖŞEDEN 10 SN DEN GERİYE DOĞRU SAYIM BİTTİĞİNDE GEÇ BUTONUNA TIKLAYINIZ
KILIÇLARIN FIRTINASI İNDİR

Kılıçların fırtınası kitabını indir,kılıçların fırtınası kitabı 1.kısım telefonuna indir oku yolda oku e-book olduğundan her türlü pdf okuyucu sayesinde okumanız mümkün haydi hepinize iyi okumalar

Ateşi Yakalamak E-Book - Suzanne Collins indir-e-kitap indir

Ateşi Yakalamak E-Book - Suzanne Collins indir-e-kitap indir

Ateşi Yakalamak türkçe ebook indir - açlık oyunları 2 ebook indir - Ateşi Yakalamak ebook indir - Ateşi Yakalamak ekitap indir - açlık oyunları 2 ekitap indir - açlık oyunları serisi ebook ekitap - Suzanne Collins kitapları indir - ücretsiz kitap indir - ücretsiz ebook indir - bedava ekitap indir



Kitabın konusu;
Capitol mutsuz, huzursuzluk artıyor. Ateşle dans eden kız bir kıvılcım yaktı, yerin altından yükselen isyan şimdi patlama noktasında...

Kıvılcımlar parlıyor, alevler yayılıyor ve capitol intikam istiyor.

Her şeye rağmen, Katniss Açlık Oyunları’nın galibi oldu. O ve 12. Mıntıka’dan arkadaşı Peeta Mellark hayatta kalabilmeyi başarabildiler. Her şeyden sonra Katniss, ailesine ve en yakın dostu Gale’e geri döndü. Gale ona karşı soğuk davranmaktadır. Peeta ise ona tamamen sırtını dönmüştür ve Capitol’e karşı bir isyan olduğuna dair dedikodular dolanmaktadır. Bu isyanda Katniss ve Peeta’nın da payı olmuş olabilir.

Şok içinde olan Katniss, büyük bir kargaşayı ateşlemiştir ve bu kargaşayı durduramayacağından endişelenmektedir. Katniss ve Peeta’nın Capitol’ün zalim Zafer Turu için mıntıkaları dolaşma zamanı yaklaşırken, bahisler oldukça yüksektir. Eğer birbirilerine olan aşklarını tamamen yitirdiklerini kanıtlayamazlarsa, sonuç korkunç olacaktır.

Açlık Oyunları üçlemesinin ikinci kitabı olan Ateşi Yakalamak kitabında, Suzanne Collins Katniss Everdeen’in büyüleyici hikayesine devam ediyor. Onu her zamankinden daha da zorluyor… Her sayfasında okuyucuyu sürprizlerle şaşırtmaya devam ediyor.


Hotfile.com: 1 klik file hosting: 2atesyklmk.rar

Alaycı Kuş E-Book - Suzanne Collins E-kitap indir

Alaycı Kuş E-Book - Suzanne Collins E-kitap indir


AÇLIK OYUNLARI’NIN NEFESİNİZİ KESECEK 3. KİTABI

Bütün engellere rağmen, Katniss Everdeen Açlık Oyunları’ndan iki kez sağ çıkmıştır. Ama şimdi kanlı arenadan sağ çıkmayı başardığı halde hâlâ güvende değildir. Capitol kızgındır. Capitol rövanş istemektedir. Uğradıkları bozgunun bedelini ödetmek istedikleri kişi kimdir? Katniss. Daha da beteri, Başkan Snow başka hiç kimsenin de güvende olmadığını açıkça belirtmiştir. Ne Katniss’in ailesi, ne arkadaşları, ne de 12. Mıntıka halkı. Suzanne Collins’in gerilim romanı Açlık Oyunları üçlemesinin bu güçlü ve heyecan verici finali yılın en çok sözü edilen kitabı olmayı vaat ediyor.

"En heyecanlı yerinde kesilen mükemmel kitap okurları üçüncü cilt için feryat ederken bırakacak."
– Kirkus reviews

"Edward’ı ya da Jacob’u unutun... okurlar taraf tutacak: Peeta mı, yoksa Gale mi?"
– Publishers Weekly

“Katniss ustalıkla öldürürken, Collins vurucu yeteneğiyle yazıyor.”
– Time dergisi

"Kusursuz ilerleme hızı ve heyecan verici bir dünyanın inşa edilmesi."
– Booklist

"Ardında yeterince yanıtlanmamış soru bırakarak okurları kıvrandırıp ümitsizce bir sonraki bölümü beklemelerini sağlıyor."
– School Library Journal




alaycı kuş ebook indir - alaycı kuş ekitap indir - açlık oyunları 3. kitap indir - açlık oyunları 3 indir - açlık oyunları üçüncü kitap indir - suzanne collins alaycı kuş indir - açlık oyunları son kitap indir - suzanne collins ebook indir - suzanne collins ekitap indir

Ücretsiz Dukan Diyeti Kitabı PDF E-Kitap indir

Ücretsiz Dukan Diyeti Kitabı PDF E-Kitap indir

 dukan diyeti kitabı indir, dukan diyeti indir,  dukan diyeti kitabı indir türkçe,  dukan diyet kitabi pdf turkce cevirili, dukan diyet kitabı indir, dukan diyeti pdf indir, dukan kitabi indir, dukkan diyeti download, dukon diyeti indir, pdf turkce dukan kitabi,
Download
http://turbobit.net/x35j8ft70gqi.html
Siz Bu Kitabı Her İndirdiğinizde
Bu Bloğun Sahibi Para Kazanmakta

Okuyunuz!
Merhaba ben ali kısaca nasıl olduğunu bahsedeceğim gerisi size kalmış dosya paylaşım sitelerine üye oluyorsunuz sonra boyle bir blog açıyorsunuz paylaşımınızı yapıyorsunuz hedef kitleniz sizin paylaşımınızı indiriyor her indirme başına cüzzi bir rakam kazanıyorsunuz ama unutmayın damlaya damlaya göl oluyor üye olabileceğiniz bir kaç site linkini veriyorum bol kazançlar



dukan diyeti kitabı indir, dukan diyeti indir,
dukan diyeti kitabı indir türkçe,
dukan diyet kitabi pdf turkce cevirili,
dukan diyet kitabı indir,
dukan diyeti pdf indir,
dukan kitabi indir,
dukkan diyeti download,
dukon diyeti indir,
pdf turkce dukan kitabi,

Etiketler: , , , ,

Empires Allies Sonsuz Takviye ve Sonsuz İtem Hilesi

empires&alliesMerhaba arkadaşlar istediğiniz kadar item yapabilirsiniz.

Hile sahibi allbottur.Bizden çaldınız dıyen varsa allbots sitesine gitsin=)

Gerekli Program: Empires & Allies Bot   –>  TIKLA
Gerekli Dosya:  TIKLA
Not: Windows 7 kullanıcıları botu yönetici olarak çalıştırsın.

Etiketler: ,

CrossFire Hilesi Duvar, CrossFire Hilesi Tuninho Duvar Wallhack

CrossFire Hilesi Duvar, CrossFire Hilesi Tuninho Duvar Wallhack  
CrossFire Hilesi Tuninho Duvar Wallhack indir
crossfire201208100000 CrossFire Hilesi Tuninho Duvar Wallhack indir
Tuninho Duvar Wallhack
Kullanımı: indirmiş oldugunuz Tuninho klasörün icinde bulunan dll dosyasını
calısan bir injektör ile oyuna girişte otomotik bir şekilde enjekte etme secenegini
seciniz daha sonra oyuna patcherden giriş yapınız karsınıza gelen mesaja ok deyiniz
wallhack Hilesi hazır olmus olacaktır eger hile aktif olmadısa Klavyenizde
bulunan F9 Kısayol tusuna basınız
DOWNLOAD

Etiketler: ,

Metin2 Waithack Damage 10x Hilesi

Metin2 Waithack Damage 10x Hilesi indir Yükle Yeni Versiyon 11.08.2012

Merhaba Arkadaslar bu hilemiz güncellenen en son 10x hilesidir hilenin kullanımı herseyi


Anlatacam hile suan yeni cıkmıs bulunmaktadır hile yabancı serverlerde denenmistir ama türk serverindede

Calısacagını Tahmin ediyorum cünkü verecegim index dosyasını inceledim metin2 Türk serverler icinde

Uygun oldugunu gördüm Hile packının Yapımcısı Polanyalı bir metin2 hilecisidir bende size onun vermis oldugu

Packı aynen vermis olacam

10 x hilesinin Kullanımı

İlk olarak Bizim size vermis oldugumuz alternatif linklerden hileyi indiriniz

Daha sonra indirmis oldugumuz hileyi masa üstüne cıkartınız ve masaüstüne cıkan

WH+DMGx10 adındaki klasörün icinde bulunan dosyaları kopyalayıp metin2 klasörünün icinde

Bulunan pack klasörün icine kopyalayınız daha sonra oyuna Torrentsiz giris yaparak hileyi

Kullanınız artık hem waithack hemde 10x hilesini Kullanacaksınız.

Download Liink : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz

Dev Konu Ask Fm Beğeni Hilesi Kanıt

Dev Konu Ask Fm Beğeni Hilesi Kanıt

dev konu ask fm beğeni hilesi kanıtr
dev konu ask fm beğeni hilesi kanıt
dev konu ask fm beğeni hilesi kanıt
dev konu ask fm beğeni hilesi kanıt

Devamı Oku: Dev Konu Ask Fm Beğeni Hilesi Kanıt Http://ask.fm/ Hile

Empires Allies Sonsuz Takviye ve Sonsuz İtem Hilesi

« Transformice Medusa Oyun Hile Botu Videolu Anlatım
Bizim Çiftlik Otomatik Biçme ve Otomatik Ekme Hilesi Bizim Çiftlik Bot Hilesi Videolu Anlatım »
Empires Allies Sonsuz Takviye ve Sonsuz İtem Hilesi Empires Allies Hileleri için gerekli programı indirmek için tıkla

Etiketler:

Wolfteam Fcvk Trainer v2.0 İndir

Wolfteam Fcvk Trainer v2.0 İndir [ YENİ - 03.08.2012 ] 



Wolfteam Fcvk Trainer v2.0
Merhaba Wolfteam oyuncuları. Sizlere bugün Wolfteam’ın çok kaliteli ve çok özelliği bulunan bir hilesini paylaşıyoruz.
Wolfteam Fcvk Trainer v2.0‘ı aşağıdaki bağlantıdan indirip kullanabilirsiniz.
Wolfteam Trainer v2.0‘ı kullanabilmek için hilenin içindeki kurulum yazısını okuyun. Ayrıca videoyu da izleyin.
Herkese İyi Oyunlar Dileriz icon wink Wolfteam Fcvk Trainer v2.0 İndir [ YENİ   03.08.2012 ]
Yeni Wolfteam Hileleri için takipte olun.
Wolfteam Fcvk Trainer v2.0 Özellikleri
  • Uçma Hilesi / FlyHack
  • Özel Karakter Hilesi
  • Envanter Hilesi
  • Hızlı Gitme Hilesi
Wolfteam Fcvk Trainer v2.0 Videosu


indir Wolfteam Fcvk Trainer v2.0 İndir [ YENİ   03.08.2012 ]
Wolfteam Fcvk Trainer v2.0 İndir: Tıkla İndir
Wolfteam Fcvk Trainer v2.0 Alterinatif: Tıkla İndir

Etiketler: , , ,

Wolfteam Türkiye Siyanür Hile v3.0 %100 Çalışıyor

Wolfteam Türkiye Siyanür v3.0 %100 Çalışıyor ( 10 Ağustos 2012 )
[Resim: ?di=ZOAT]

[Resim: ?di=SQSU]


Merhaba arkadaşlar bugün size wolfteam için tasarlanmış olan siyanür v1.9 u değiştirerek S2 SON SİLAH için entegre ettiğim Siyanür v3.0 ı çıkardığım lag hackımızı anlatacağım...


Öncelikle Siyanür Sadece 32 Bit Sistemlerde Çalışır 64 Bitseniz Aygıt Bulunamıyor Der. Ve şuan hile sadece wolfteamda denenmiştir ve kesinlikle ban atmamaktadır. S2 SON SİLAH Tada Çalışacağını tahmin ediyorum...


Hilenin Temeli : Mavi ye aittir. Teşekkür Ederiz

Biz forumca emeğe saygılı olduğumuz için belirtelim istedim

Hileyi Editleyen , Temasını Değiştiren , Entegre Eden : Nader11ndeu dur.


Öncelikle v3.0 Siyanürümüzün özellikleri nelerdir:
1- 24 Saniyeye kadar adamları dondurabiliriz ama oyundan %90 atar %10 atmaz. O yüzden 7 Saniyeye kadar donduruyoruz ve hiçbir problem olmuyor.
2- Yeni sürümde size söz verdiğimiz gibi interneti kesme ve açma tuşlarını kullanıcılar ayarlıyor Hiho
Örnek Olarak:
Q: İnterneti Keser
E: İnterneti Açar

Yukarıdaki gibi ayarlayabilirsiniz Hiho


Kurulum ( Resimli Anlatım )

Adım 1: Windows + R Tuşuna basarak "Çalıştır" ekranını açın ve bu ekrana ncpa.cpl yazın, tamam deyin. ( Yada başlat > çalıştır > ncpa.cpl yazarsanız aynı işlem olur )
uyariResmi Orjinal Boyutunda Görüntüleyebilmek İçin Buraya Tıklayınız.
[Resim: 1.png]

Adım 2: Aktif olan ağ bağlantınıza sağ tıklayıp "Özellikler" deyin. Resimde de gösterildiği gibi bağlantının altında "Devre dışı" ya da "Bağlı değil" yazanlar aktif değildir. Geriye kalan tek bağlantı aktif olan bağlantınızdır.

uyariResmi Orjinal Boyutunda Görüntüleyebilmek İçin Buraya Tıklayınız.
[Resim: 2.png]

Adım 3: Açılan penceredeki "YÜKLE" butonuna basın.
[Resim: 3.PNG]

Adım 4: Açılan pencereden "HİZMET" seçeneğini seçin ve "EKLE" butonuna basın.

[Resim: 4.png]

Adım 5: Açılan pencerede "Disteki var.." butonuna tıklayın.

[Resim: 5.PNG]

Adım 6: Göz at butonuna basın.

[Resim: 6.PNG]

Adım 7: Siyanür'ü indirmiş olduğunuz klasörü açarak içerisinden "mavi.inf" dosyasını gösterin ve aç butonuna basın.

uyariResmi Orjinal Boyutunda Görüntüleyebilmek İçin Buraya Tıklayınız.
[Resim: 7.png]

Adım 8: Tamam butonuna basın.

[Resim: 8.PNG]

Adım 9: Ekrandaki listeden "Siyanür" ü seçin ve Tamam butonuna basın.

[Resim: 9.png]

Önemli: Adım 10 (Windows 7 için): Üstteki işlemi yaptığınızda bilgisayarınızda kısa sürelik bir yavaşlama olacak ve aşağıdaki hata uyarısı gelecektir. Bu uyarıya "Bu sürücü yazılımını yinede yükle" deyin, aynı hata bir kez daha gelecek, onada aynı şekilde yapın.


[Resim: 10.png]

Önemli: Adım 10 (Windows XP için): Üstteki işlemi yaptığınızda bilgisayarınızda kısa sürelik bir yavaşlama olacak ve aşağıdaki hata uyarısı gelecektir. Bu uyarıya "Devam et" deyin, aynı hata bir kez daha gelecek, onada aynı şekilde yapın.

[Resim: 10.JPG]

Adım 11: Siyanür kuruldu, kapat butonuna tıklayın.

Adım 12: Siyanürv3.0 - nader11ndeu .exe açıyoruz ( windows 7 ler yönetici olarak )

[Resim: ?di=B57F]

Adım 13: Üye ola basarak çıkan siteye üye oluyoruz ve özel mesajlarımıza giriyoruz. Bize özel mesajdan sistem ıd ve şifre yolluyacak Hiho Her üyeye sistem farklı bir ıd şifre gönderiyor ve gönderilen ıd şifreler hemen programa kaydediliyor. Database olarak işliyor sistem. Yani program internetten yönetiliyor...

[Resim: ?di=3AUJ]


Adım 14: Üye olduktan sonra ıd şifre giriyoruz ve giriş butonuna basıyoruz. Siyanürümüz açılıyor Hiho Düzenleye basarak tuşları ayarlayabilirsiniz!!!

[Resim: ?di=IHW7]



Siyanürde düzenle diyerek tuşları ayarlayabiliriz...

[Resim: ?di=SQSU]

VİDEO YÜKLENİYOR... TAHMİNİ OLARAK SAAT 17:00 DAN ÖNCE YÜKLENİR... Sorularınızı Sorun cevaplayalım Hiho

İndirme Linki Alttaki Ektedir. Rar Şifresi Yoktur. Güle Güle Kullanın Hiho

NOT: HİLENİN ÇALIŞMASI İÇİN SİSTEMİNİZDE .NET FRAMEWORK 4.0 OLMASI LAZIM...
11.08.2012 Wolfteam Güncel Lag Hack Hilesi 11 Agustos 2012, Paylasım, Oyun, Yükle, Videosu, Arsivi, Dosyasi, Belgesi, Programi, Oyunları, Resimleri, Hikayeleri, Haberleri, 11.08.2012 Wolfteam Güncel Lag Hack Hilesi 11 Agustos 2012, Dowload, Eglence, indir, 2012, Google, Agustos, 11.08.2012 Wolfteam Güncel Lag Hack Hilesi 11 Agustos 2012, siber, komik, Yeni, Agustos, 2011, Link, Google.com, Güncel, siberpaylas, Agustos Ayı, 11.08.2012 Wolfteam Güncel Lag Hack Hilesi 11 Agustos 2012

Etiketler: , , , , , , , , , , ,