27 Ocak 2013 Pazar

Mafya Kuralları


Mafya Kurallarıyla İşte Başarıya Ulaşın

Protokoller


Kurallar yıkılmak içindir

Oyunu kurallarına göre oynadınız ama bir türlü şans sizden yana gülmedi. O halde kuralları kendinizden tarafa biraz esnetin; hatta yıkın. Kazananlar kurallara uymaz, kuralları kendilerince uydururlar. Yazılı olmayan raconları öğrenin ve işinize gelenleri uygulayarak başarıya ulaşın.

Psikoloji


Anın rüzgarına kapılma

Kendini güvencede hissetmeme ve zafer sarhoşluğuna kapılmama kanunu mafyada olduğu gibi gerçek yaşamda da stratejik bir öneme sahip. Zirveden biranda düşebilirsiniz. Sırtınızı bir yere yaslayıp beklemek yerine devamlı çalışmayı kendinize görev edinin. 

Ödül sistemi


Bahşiş hak edenindir

Garsona bahşiş vermeli misiniz? Yeterli hizmet aldıysanız, verin. İşini yapan bir garson maaşını hak eder. Ancak sizi çok rahat ettiren, bütün isteklerinizi yerine getirip, sizi evinizdeymiş gibi hissettiren bir garson bahşişe layıktır. Tavsiyeler de ipuçları gibidir. Ancak hak edene verilmesi gerekir.

Paypala Ödeme Yapan Reklam Firması



http://yllix.com/publishers/127267 siteye üye oluyorsun ve sitene reklam koyuyorsun
Yllix media reklam Türk şirketlerinde reklamlarını yayınlıyor.

Yllix media da popup, layer, tüm sayfa, tıklama başına kazanç, banner reklam ve tam sayfa reklam türleri bulunuyor.

Haftada bir ödeme yapıyor ve en az ödeme 1 dolar Paypal, payza ve wire banka

Üye başına 0.5 dolar ile 1 dolar arası ödeme yapan bir şirket.

Etiketler: ,

24 Ocak 2013 Perşembe

öğrencilere burs müjdesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , "2002 yılında bir öğrenci burs ya da kredi olarak 45 lira alıyordu. 2012 yılında bu rakam yaklaşık 5 kat artarak 260 liraya yükseldi. Şimdi 1 Ocak 2013 tarihinden geçerli olmak üzere burs ve kredilere yüzde 8 oranında artış yapıyoruz ve öğrencilerimize aylık 280 lira ödemeye başlıyoruz" dedi. Erdoğan şöyle devam etti: "Bitmedi, aylık beslenme yardımı veriyoruz. Bu yıl 180 liraydı, bunu da 200 liraya çıkarıyoruz böylece öğrencilerimizin eline beslenme yardımı dahili aylık 480 lira geçmesini sağlıyoruz. Yüksek lisans öğrencisi, master yapıyor, 2002'de ne alıyordu biliyor musunuz? 90 liracık. Bugün 520 lira alıyor, 1 Ocak'tan itibaren yüksek lisans öğrencilerinin aylık burs ve kredisini de 560 liraya yükseltiyoruz. 2002'de 135 lira burs ya da kredi alan doktora öğrencisi bugün 780 lira alıyor. Bunu da önümüzdeki haftadan itibaren 840 lira olarak ödemeye başlıyoruz."

Öğretmen adayları başörtü takabilecek!

Bununla ilgili mevzuattaki disiplin maddesi, Eğitim-Bir-Sen'in talebi üzerine, “Öğretmen adayları, uygulama yaptıkları okullarda devam devamsızlık, günlük ders programları ile öğretim müfredatının uygulanması konularında öğretmenlerin tabi oldukları kurallara uymakla yükümlüdürler. Adaylara, disiplin ve diğer konularda yüksek öğretim kurumları mevzuatı uygulanır.” şeklinde değiştirildi. Üniversite son sınıfta okuyan öğretmen adaylarının, stajyer olarak gittikleri okullarda başörtülü olarak derslere alınmaması ve MEB’in Öğretmen Adaylarına İlişkin Mevzuatı gereğince 657 sayılı Kanun’un bağlı bulunduğu disiplin hükümlerince muamelede bulunması üzerine, Eğitim-Bir-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan, öğretmen adaylarının, Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında yapacakları Öğretmenlik Uygulamasına İlişkin Yönerge’nin değiştirilmesi talebinde bulundu. Eğitim-Bir-Sen’in talebi üzerine, Milli Eğitim Bakanlığı, yönergenin ‘Disiplin Kuralları’ ile ilgili 15. maddesindeki, “Öğretmen adaylarının görev yaptıkları okullarda görevli öğretmenlerin uymakla yükümlü oldukları yasa, yönetmelik ve yönergeler ile okul yönetimi tarafından konulan kurallara uymak zorunda oldukları” hükmü, “Öğretmen adayları, uygulama yaptıkları okullarda devam devamsızlık, günlük ders programları ile öğretim müfredatının uygulanması konularında öğretmenlerin tabi oldukları kurallara uymakla yükümlüdürler. Adaylara, disiplin ve diğer konularda yüksek öğretim kurumları mevzuatı uygulanır.” şeklinde değiştirdi. Bu değişiklikle son sınıfta okuyan öğretmen adayları, YÖK mevzuatı çerçevesinde disiplin hükümlerine tabi olacak ve başörtülü olarak derslere girmeleri engellenemeyecek. Eğitim-Bir-Sen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Aday öğretmenlerin ilkokul, ortaokul veya liselerde başörtülü olarak derslere devam edebileceğini duyuruyoruz. Hiçbir kamu çalışanı, kılık ve kıyafeti sebebiyle çalışma hakkından hiçbir suretle mahrum edilmemelidir. İnsanların özgürlüklerini kısıtlayan, hak ihlallerine kaynaklık teşkil eden yönetmelik ve yönergeler için gerekli hukuki düzenlemelerin bir an önce yapılması gerekmektedir. Eğitim-Bir-Sen olarak, bütün yasaklar kaldırılıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz.” denildi. CİHAN

KEY ödemelerine başvuru için son süre ne zaman ?

2 Kasım 2011'de yayınlanan 662 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede yer alan düzenlemeye göre KEY listelerindeki hata veya eksiklikler nedeniyle KEY ödemeleri ni alamayanlar, 2012 yılı sonuna kadar KEY kesintisi yapılan çalıştıkları kurumlarına başvurmaları gerekiyor. Bu tarihten sonra yapılan talepler ilgili kurumlar tarafından dikkate alınmayacak. Türk Sağlık-Sen başvuru yapmak isteyenler için kurumlara verilmek üzere örnek KEY dilekçeleri hazırladı. Bir hafta içerisinde kurumlarına hiç başvuru yapmamış olanların dava açma hakkının bile olmayacağına dikkat çeken Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, "662 sayılı Kanun hükmünde kararnameyle yapılan değişiklikle KEY alamayanların kurumlarına Aralık sonuna kadar başvurması gerekiyor. Yoksa hak talep edemeyecekler. Bir haftalık bir süre kaldı. Vatandaşların bu durumdan haberi bile olmayabilir. Kuruma başvurmayanların hak aramalarının sonlanması gibi durum ortaya çıkabilir. Söz konusu tarihten sonra dava açma hakları bile olmayabilir. Bu nedenle KEY alamayanlar veya eksik alanlar mutlaka kurumlarına başvurmalı" dedi.