27 Şubat 2013 Çarşamba

Kimyasal ayar nedir?

Kimyasal ayar bir kimyasal bileşiğin kimyasal analiz, kimyasal tepkime veya fiziksel test yapmakta kullanılmaya uygunluğunu belirten bir teknik standarttır. Bir kimyasal bileşik hazırlanırken veya satın alınırken kullanılır. Tepkenler (reaktantlar) için saflık standartları ASTM International gibi kurumlar tarafından belirlenir. Örneğin, reaktif ayar sudaki katışkıların (sodyum ve klorür iyonları, silika ve bakteri gibi) oranı çok düşük olmalı, elektrik özdirenci yüksek olmalıdır. Analitik reaktif ayar (Analytical Reagent Grade), ACS reaktif ayar (ACS Reagent Grade) ve reaktif ayar (Reagent Grade), Amerikan Kimya Derneği (American Chemical Society; ACS)'in Analitik Reaktifler Komitesinin spesifikasyonlarına uygun reaktifler için kullandığı eş anlamlı terimlerdir.

12 Şubat 2013 Salı

Bozok, Derik Meşkîna

Köyün Kürtçe ismi Meşkîna'dır. 1950'li yıllarda içinde karakolu, ilkokulu, 2 tane köy kahvesi, değirmeni bakkalı olan ve içinde yaklaşık olarak 450 hane bulunan bir nahiye idi. Kıraç toprakların arasında adeta yeşil bir vadiyi andıran güzelikleri, buz gibi akan kaynak suları ile ün yapan bu güzel köy 1990 lardan sonra büyük bir göç yaşadı. Sahipsiz kalan bağlar, bahçeler ve meralar yerini kuru bakımsız ve bej rengi bir görünüme bıraktı. Şu an köyde yaşayan aile sayısı 15'i geçmez. Bazı söylentilere göre, 15. yüzyılda İran'dan kaçan AVŞARLARIN bir bölümü buraya yerleşmiş ve İran'daki köylerin ismini buraya da vermişler. Şuan bile İran'da Meşkina adında bir köy olduğu söylenmektedir. "Sosyolog H.Ahmet GEGEZ tarafından Hacettepe üniversitesi Sosyal bilimler Fakültesi, Sosyoloji ve İdari Bilim dalı mezuniyet tezi olarak 1978 -1979 yılı mezuniyet tezi "Meşkinan köyünün Sosyo ekonomik yapısı" adlı bir eseri mevcuttur. bu eserde daha fazla bilgi edinmeniz mümkündür. iranda aynı isimle anılan bir aşiret vardır. Muş ilini kuran Muşki aşireti ile tarihsel bağları ve akrabalıkları olma olasılığı güçlüdür. ilk yerleşen ve halen yaşamakta olan mala Baharê ve Mala Hebil olarak biline ailelerin Della aşiret mensupları olarak ilk yerleştikleri yer Holê Della dediğimiz bir mevkidir. Mervani aşiret mensupları da Meşkinana yerleşmişlerdir. Mala Elo, Mala Hemê, Mala Gaso, Mala Sılo, Mervani, Girûzi gibi familyalarla anılıyorlar. nereden geldikleri tam olarak belli değildir. Buu konuda çeşitli rivayetler söylenmektedir." (H.Ahmet Gegez) Meşkina ismi İran'ın Erdebil bölgesinde Meşkinşehrden gelmektedir. Türkiyeye göç eden bu insanlar nerden geldikleri unutulmasın diye kendinlerine ya Meşkinli (Mejdinli) ya da Meşkinalı demiştir. Mardine gidenler Kürtleşmiştir.Iğdır Tuzluca Üçkaya köyüne gidenler ise Azeri kalmıştır. Oğuzların ( Türkmenlerin ) AVŞAR boyundandır.

Ayıgiller ve Özellikleri

Ayılar genellikle iri yapılı kısa bacaklı hayvanlardır. Ağırlıkları Malaya ayısında yaklaşık 27-46 kg’dan başlayarak Alaska iri boz ayısında 780 kg’a kadar ulaşır. Erkek ayılar daima dişilerden daha iri olurlar. Bu iri gövdelerine karşın çoğu iyi bir tırmanıcı ve usta bir yüzücüdür. İnsanlar gibi topukları da yere değmek üzere bütün ayak tabanını basarak yürüyebilirler. Her ayağında beş parmak, parmaklarının ucunda da içeri çekilmeyen tırnakları vardır. Tembel ayı gibi bazı türlerde pençeleri kazmaya çok elverişlidir. Kuyrukları çok kısadır. Tüyleri uzun ve çoğu türlerde kahverengi ya da siyah ((beyaz)) olmak üzere tek renklidir. Sadece büyük pandanın beyazlı siyahlı bir rengi ve kutup ayısının beyaz renkli tüyleri vardır. Bazı türlerin göğüslerinde ya da yüzlerinde farklı Ayılar genel olarak hem et hem de otla beslenen hepçil hayvanlardır. Bu hayvanların beslenmesinde et, balık ve meyve önemli yer tutar.Ama familya üyelerinin beslenme tercihleri türden türe değişiklik gösterebilir. Örneğin tümüyle etobur olan kutup ayısı en çok fokları yeğlerken büyük ölçüde otçul olan gözlüklü ayı bitkilerle beslenmeyi seçer. Bu arada hemen hepsi baldan hoşlanır. ayılar çok vahşi ve yırtıcı hayvanlardır.

11 Şubat 2013 Pazartesi

1900 Yaz Olimpiyatları

1900 Yaz Olimpiyatları, 20 Mayıs-28 Ekim tarihleri arasında Fransa'nın başkenti Paris'te yapılan oyunlardır. Olimpiyatlara 26 ülkeden 22'si bayan 997 sporcu katıldı ve 18 spor dalında 95 branşta yarıştılar. Oyunları Fransa Cumhurbaşkanı M. E. Loubet açtı.

Soulmates Never Die (albüm)

Soulmates Never Die, Placebo'nun 2003 yılında Paris'te vermiş olduğu konserin kayıtlarını içeren DVD'dir. Grup, 'Where is my Mind' adlı şarkıda Frank Black ile düet yapmıştır.

Mardakert ya da Martakert

Mardakert ya da Martakert (Ermenice: Մարտակերտ, Rusça: Мардакерт, Azerice: Ağdərə), de facto Dağlık Karabağ Cumhuriyetinin illerinden biri. 26 Kasım 1991'de Azerbaycan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti parlamentosu Dağlık Karabağ Özerk Oblastının özerk statünü iptal ederek oblastı Terter ve Kelbecer olmak üzere iki rayon ile birleştirmiştir.[2] Karabağ Savaşı ile Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin desteğindeki[3] Karabağ Ermeni güçlerinin kontrolü altına girmiştir.

Mehdi Ben Berka

Mehdi Ben Berka (1920, Fas-Ekim 1965, Paris [kayboluşu]), Faslı devrimci siyaset adamı. Paris'te sürgündeyken kaçırılıp öldürülmesi, Charles de Gaulle hükümetini siyasi bir bunalımla karşı karşıya bırakmış, Fransa ile Fas arasındaki diplomatik ilişkilerin dört yıl boyunca kesilmesine yol açmıştır. Ben Berka'nın kayboluşu veya ölümü halen aydınlatılamamıştır. Ben Berka, Faslı bir polis görevlisinin oğlu olarak Rabat'ta dünyaya geldi. Siyasete atılmadan önce matematik dersleri verdi. Milliyetçi İstiklal Partisi'ne girerek önde gelen üyelerinden biri ve Ulusal Danışma Meclisi'nin başkanı oldu; 1959'da partiden ayrılarak sol eğilimli Halk Kuvvetleri Ulusal Birliği'ni (UNFP) kurdu. Herkes ona, ileride kurulabilecek bir Fas Cumhuriyeti'nin başkanı gözüyle bakıyordu. 1963'te Fas ve Cezayir arasında çıkan savaşta Cezayir'i destekledi ve sürgün yaşamına başladı. Cezayir'deyken Che Guevara, Amilcar Cabral ve Malcolm X'le görüştü. Kahire, Roma, Cenevre ve Havana'ya giderek Ocak 1966'da Havana'da yapılacak Birinci Asya, Afrika ve Latin Amerika Halkları Konferansı için üçüncü dünyadaki devrimci hareketlerin birleştirilmesi yönünde çalıştı. Daha sonra Kral II. Hasan'a suikast düzenlediği gerekçesiyle hükümdara ihanet suçundan gıyabında idam cezasına mahkûm edildi. Bunun üzerine Paris'e geçti ve Hasan'a karşı muhalefetin sürgündeki önderi oldu. Ben Berka 29 Ekim 1965'te kayboldu, bir daha da bulunamadı. Soruşturma sonucunda kiralık katillerce kaçırılıp öldürüldüğü görüşüne varıldı. Kaçırma olayını, Fas içişleri bakanı General Muhammed Ufkir'in düzenlediği birçok kez öne sürüldü. Fransa'da yapılan resmi soruşturma ve yargılama, Fas'ın bu olayla Fransız ulusal egemenliğini ihlal ettiğini, üstelik Fransız polisi ile Fransız haberalma görevlilerinin de olayda yer aldığını gösterdi. Fransa'nın Ufkir için uluslararası tutuklama emri çıkarması bir sonuç vermedi. İki ülke arasındaki ilişkiler gitgide bozularak Ocak 1966'da diplomatik ilişkilerin kesilmesiyle sonuçlandı.

Galaxy S Advance Android 4.1.2 Güncellemesi

Galaxy S Advance modeli kulanıcılarının bildiği üzere Android 2.3.6 sürümü ile kullanılırken ilk olarak Rusya’da yayınlanan Android 4.1.2 Jelly Bean sürümü ile ICS güncellemesi almadan direk olarak 4.1.2 güncellemesi ile buluşarak kullanıcılarını oldukça mutlu etti. Güncelleme ile daha’da hızlanan telefonda ayrıca Touchwiz Natura arabirim’e kavuşan Galaxy S Advance Google Now ve Widget’lerdede bir takım yeniliklere kavuştu.Cihaz hakkında sizlere bir kaç bilgi vermekte fayda görüyorum, güncelleme öncesi Android 2.3.6 Gingerbread sürümü mevcut ve 1 GHz çift çekirdekli işlemcinin yanı sıra 768 MB ram’e sahip. 4 inç Süper Amoled ekran , 480×800 piksel çözünürlük ve 5 MP led flash’lı kamerası ile kaliteli fotoğraflar çekebilirsiniz. En kısa sürede ülkemizdede güncellemesi beklenen telefon için kullanıcılara hayırlı olsun diyorum.

8 Şubat 2013 Cuma

guinness dünya rekorlarına göre tarihte bir kadının doğurduğu en yüksek çocuk sayısı kaçtır

guinness dünya rekorlarına göre tarihte bir kadının doğurduğu en yüksek çocuk sayısı kaçtır guinness dünya rekorlarına göre tarihte bir kadının doğurduğu en yüksek çocuk sayısı kaçtır CEVABI :D 69 ÇOCUK TAM 40 YILDA !

4 Şubat 2013 Pazartesi

FAZİLET Ne Demek , Anlamı Nedir?

FAZİLET  Ne Demek , Anlamı Nedir? : Arapça, olgunluk, erdemlilik, üstünlük gibi anlamları ihtiva eder. Fazilet insanın doğuştan
getirdiği iyi yönlerinin, olgunlaştırılmış şekline denir. Ayrıca Tasavvufta esma cennetine de denir. Bu cennetin
ehli, sayıca, me'ârif cennetinden azdır. Ancak, onların Allah katındaki derecesi daha yüksektir. Bunlar, ilâhî
lezzet ehli diye anılırlar.

DÎDÂR Ne Demek , Anlamı Nedir?

DÎDÂR  Ne Demek , Anlamı Nedir? : Farsça, yüz, göz, görme, seyretme gibi anlamları olan bir kelime. Tasavvuf? anlamı, sevgili, İlâhî
güzelliği seyretmedir.

BİSMİLLAH Ne Demek , Anlamı Nedir?

BİSMİLLAH  Ne Demek , Anlamı Nedir? :Arapça, Allah'ın adıyla demektir. Bir işe besmele ile başlanırsa, o işin sonu kesik (ebter)
gelmez (Cami, 2, 77). "Bismillah", (Rahmanirrahim) eklemeden kullanılırsa "buyur, haydi, söyle, gel, yürü,
hazırım" anlamına gelir. Bir yere girileceği sırada, hürmet için birine "siz buyrun" yerine, "Bismillah" denildiği
gibi, bir şey söyleyecek, bir şey yapacak kişiye de "söyle", "yap" yerine, yine "Bismillah" denir. Kendisine emir
verilecek kişi, emri yerine getirmeye hazır bulunduğunu bildirmek üzere "Bismillah" der.

SAYE Ne Demek , Anlamı Nedir?

SAYE  Ne Demek , Anlamı Nedir? : Farsça, gölge anlamında bir kelime. Mecazen lütuf ve ihsan anlamına gelir. Erbab-ı tasavvuf,
başarılı olduğu bir işi anlatırken, kendi varlığını ortadan kaldırmak için, "Rabbimin sayesinde", "sâye-i
erenlerde", "pîr sayesinde" gibi ifâdeler kullanırlar. Eskiden "sâye-i şahanede" diye bir kullanım daha vardı ki
bu, padişahlara lâyık gölgede, padişahın lütuf ve ihsânıyla anlamında olarak, padişaha yakın kişilere
söylenirdi. Gölge, hakikatin gölgesi olarak değerlendirilir ki, bu da, öze göre kışr (kabuk) demektir. İmam-ı
Rabbanî'ye göre bu âlem, sıfatların gölgesinin tecellîsidir, halbuki M. İbn Arabî'ye göre bu âlem, doğrudan
sıfatların tecellî yeri durumundadır.

BURAK Ne Demek , Anlamı Nedir?

BURAK  Ne Demek , Anlamı Nedir? :Hz. Peygamber (s)'i Miraç gecesi taşıyan hayvan. Kur'an-ı Kerim'de adı geçmemektedir. Burak
anatomik yapısı itibariyle Katır'dan küçük, eşekten büyüktür, rengi beyazdır. O cennet hayvanlarındandır. İki
kanatlıdır. Bunlar sayesinde, bir adımda gözün görebildiği en uzak mesafeyi kat edebilir. İki de uzun kulakları
vardır. Burak diğer Peygamberlere de hizmet etmiştir. Mesela Hz. İbrahim, Kabe'ye olan yolculuğunu bu
hayvanla yapmıştır. Bu hayvana "Dabbetü İbrahim" de denir. Hesab gününde, mahşer yerinde bulunan
ümmetlerine ulaşabilmeleri için, Peygamberler bineklere bineceklerdir. Salih (a.s) devesine binerken, Hz.
Peygamber (s)'in kızı Patıma ile birlikte Burak'a bineceği ve o gün Burak'ın sadece ona tahsis edileceği de
rivayet edilir.
Kelime olarak "berk" (parıltı, şimşek)'ten türemiştir. Hızından veya şimşek gibi pırıltısından dolayı ona Burak
adının verildiği söylenir. Tasavvufta aşkı ifade eder. Zira aşk, kulu şimşek gibi Allah'a ulaştırır. Burak can, ruh
Allah'a götüren binek, yani aşk olarak tarif edilir.
Kullar senin sen kulların
Günahları çok bunların
Uçmağına koy bunları
Binsünler Burak Çalabım.
Yunus Emre

libas ne demek

LİBAS  Ne Demek , Anlamı Nedir? : Arapça, elbise demektir. Ulaştıkları vakte göre libaslarında bulunan fukaraya denir. Suf veya
murakka bulduklarında onları giyerler. Bundan başkasını bulunca, onu da giyerler. Gerçek fakirde tekellüf
(zorlama) ve ihtiyar olmaz. O, elbisenin sert ve kaba olanını da giyer ki, bu, ona daha sevimli, daha evlâdır.
Onu âfetlerden uzak ve selâmette tutar.

Evim rutubet alıyor ve fazla eşya var, ne Yapabilirim ?

Böyle bir sorununuz var ise öncelikle sorun hakkında bilgi sahibi olmanız gerekmekte !

Rutubet nedir ?

    Yemek yaparken, yıkanırken ve gaz kullanırken nem oluşur.
    Bu nem, duvarlar, aynalar, duvardaki fayanslar, pencereler ve hatta bazı giysiler gibi soğuk yüzeyler üzerinde yoğunlaşır.
    Nemli hava sıcaksa yükselir ve genelde tavana ya da üst katlardaki odalara giderek küf oluşmasına yol açar.

Rutubeti önlemek

Her evde nem birikebilir. Buna karşı önlem alabilirsiniz.
Nem fazlasını kontrol altında tutun:

    daha soğuk olan odalara buhar gitmesini önlemek için banyo ve mutfak kapılarını kapatın
    yıkanırken ve yemek yaparken buharın çıkması için banyo ve mutfak pencerelerini açın
    banyo ve mutfaklarda takılı olan vantilatörleri kullanın
    her gün diğer odaların pencerelerini de açarak biraz havalandırın
    tüp gazla çalışan ısıtıcı kullanmayın
    nem biriken yüzeyleri silerek küf oluşmasını önleyin
    havalandırma deliklerini tıkamayın.

Daha az nem üretin:

    mümkünse çamaşırlarınızı dışarıda kurutun, değilse iyi havalandırılan odalara asın
    yemek yaparken tencerelerin üzerini kapatın
    varsa, döner kazanlı çamaşır kurutucunuzun ağzını dışarı verin.

Evinizi sıcak tutun:

    ısı kaybını engellemek için önlem alın
    arka planda hep düşük ısı olmasını sağlayın.

Türkiye'nin posta kodu kaçtır ?

Ülkelerin posta kodu olmaz İl ve ilçelerin posta kodu olur fakat türkiyenin Soruda kastedilen telefon kodu ise Türkiye''nin uluslararası telefon kodu +90 dır.

1 Şubat 2013 Cuma