23 Nisan 2012 Pazartesi

Bloğunuzda Eşsiz İçerikler Oluşturun.

 

Sadece ürünün resmi sitesindeki yazılar veya meteryaller kullanarak bir tanıtım sayfası hazırlamak (özgün içerik olsa bile) size bir satış ortağı olarak ayrıcalık getirmez.

İnternetten para kazanma dünyasına yeni adım atan acemi satış ortakları bu hatayı çok yapıyor. Hatta SEO konusunda çok başarılı bazı kişiler sayfalarını arama sonuçlarında ilk sıralara çıkarsa bile yine de satış yapamıyor?

Çünkü herşey SEO değildir. Örneğin bir müşteri Google’da bir ürünün ismini yazarak araştırma yapıyor. Ürün hakkında bilgi edinmek istiyor. Zaten ürün ismi yazıldığında ilk sırada resmi site çıkacaktır. Bir müşteri resmi siteye tıklamadan diğer sitelere bakıyorsa sizce ne arıyordur?

Zaten resmi sitedeki açıklamaları okuyan müşteriler aynı şeyleri tekrarlayan sayfaları gördüğünde hızlıca siteden ayrılacaktır.

İnsanlar genellikle satın alacağı ürün hakkında yorumlar ararlar. Fakat bu yorumları resmi siteden bağımsız olan başka sitelerde bulmak isterler. (forum vs..)

Eğer müşterinin ne aradığını iyi anlar ve onun aklındaki soruya cevap veren nitelikte bir başlık ve içerikle tanıtım sayfası hazırlarsanız, işte bu sizi diğer satış ortaklarından farklı kılacaktır. Bu farklılık ziyaretçinizin sayfada kalma süresi gibi bazı analiz yöntemleri ile Google’ın dikkatini çeker ve sizi daha üst sıralara taşır. Bu konuyu GooMass’ta SEO bölümünde eşşiz içerik başlığında ayrıntılı bir şekilde anlatılmıştır.

Müşteri zaten ürünün resmi sitesini ziyaret etmiş ve ilgili tanıtımları okumuştur. Sizde aynı şeyleri tekrarlamayın. Siz onlara istediklerini verin. Örneğin kendi fikrinizi yazın. Ürün hakkında eleştiriler yapın. Veya rakip olan başka bir ürün ile kıyaslama sayfası yaparak eleştirin ve puanlayın. Kısacası kendinizden bir şeyler ekleyin. Sizin bir farkınız olmalı. İnanın bu fark hem satış dönüşümlerine yansır, hem de SEO’da da etkisini göreceksiniz.

Özgün içerik ile eşsiz içerik aynı şey değildir. Üretken satış ortakları her zaman daha fazla kazanır. Örneğin biz, bizim sponsorluğumuzla hosting satın alan kullanıcıları sitelerinin kurulum ve tasarımını yapıyoruz. Yani bir hizmet üretiyoruz. Bu üretkenlik karşılığında ise insanlar normal alışveirş yapmaktansa referanslı alışveriş yapmayı tercih ediyorlar. Bunu ben bir örnek olsun diye verdim. Sizler tabiki her pazarladığınız ürün hakkında detaylı bilgi sahibi olmayabilirsiniz. Bu sebeple ilgi alanlarınıza uygun ürünlerin pazarlamasını yaparsanız çok daha başarılı olursunuz.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa