17 Nisan 2012 Salı

Facebook Beğen Butonunu Blogger'a Ekleyelim

XFBML Yoluyla
Bu yolu kullanarak Beğen butonunuzu daha işlevsel bir hale getirebilirsiniz. Bu yöntemi uyguladığınızda ziyaretçileriniz yazılarınızı beğenmenin yanında yazılarınıza bir yorum yazıp facebook sayfalarında paylaşabilirler de. Bunu yapmak için blogumuza bir facebook app id almamız gerekli. http://developers.facebook.com/setup/ adresine girerek oradaki gerekli bilgileri doldurun, ve Create Application butonuna tıklayın. Unutmamamız gereken bir ayrıntı, Site URL kısmına yazacağımız blog anasayfamızın adresinin sonundaki / işaretini unutmamamız gerektiğidir, yoksa site İnvalid URL hatasını veriyor. Örneğin:
Site Name: Asos
Site URL:
Locale: Türkçe

Bilgileri doldurup Create Application butonuna tıkladıktan sonra açılan sayfadaki App id'yi bir kenara yazıyoruz. Daha sonra şablon kodlarımız arasında CTRL+F yardımıyla kodunu buluyoruz. Hemen altına aşağıdaki kodları ekliyoruz.







Kod içerisindeki kırmızı ile belirttiğim kısımdaki app id niz kısmının yerine tırnakları silmeden az önce almış olduğumuz application id'nizi yazıyoruz.Ve şablonu kaydederek bu işi bitiriyoruz. Görüntü şu resimlere benzeyecek:

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa