24 Nisan 2012 Salı

Londra Şehri

Londra Şehri manzarası
Londra Şehri (İngilizce City of London veya gayriresmi olarak The City veya Square Mile), eskiden etrafı surla çevrilmiş olan 1 mil kare (2,6 kilometre kare) araziyi kapsayan ve Büyük Londranın küçük ama en tarihî olan kısmıdır.

Londra Şehri, antik Romalılar tarafından etrafı surlarla kaplı, İngiltere eyaletinin başkenti olarak kullandıkları Londonium olarak ortaya çıkmış ve günümüze kadar "Londra Şehri"nin alanı bu Romalı şehir alanından çok değişiklik göstermememiştir. Londra Şehri hala 36 diğer yerel idarî bölgesi olan "Büyük Londra" içinde küçük bir yerel idarî bölge olma niteliğini korumaktadır ve dünya yerel idare sistemleri arasında tek Birleşik Krallık'ta uygulanan bir yerel idarî sistemi şekline göre Londra Şehri hukuken bir "törensel kontluk" statüsu ve "şehir statüsü" taşımaktadır.

20. yüzyil sonunda İngiltere'deki finansal kurumlar Büyük Londra bölgesinin Canary Wharfgibi alanlarına da yayılmakla beraber, Londra Şehri eskiden ve günümüzde Avrupa'nın en önemli finansal merkezi olma durumunu korumuştur.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa