23 Nisan 2012 Pazartesi

Nostaljik “Arı” için ortaklık arayışı başladı

Türkiye'nin en eski bisküvi fabrikası olan ve “Arı Bisküvileri”ni üreten Arı Bisküvi Fabrikası'nın sahibi Seyhan Unlu Mamüller ve Gıda Sanayi Tic. Limited Şirketi, markayı daha iyi bir konuma getirmek için ortaklık ya da devretme arayışı içinde.

60 yıllık "Arı" için ortak arayışı

Seyhan Unlu Mamüller ve Gıda Sanayi Ticaret Ltd. Şti. Genel Müdürü Halime Yetkin, Arı Bisküvi Fabrikası'nın 1952 yılında dönemin sanayicilerinden Cemil Akar tarafından kurulduğunu, Akar'ın, 1972'de Ankara başbayisi olan ağabeyi Durmuş Seyhan'ın başarısı üzerine “Markayı yaşatma vaadiyle” fabrikayı devrettiğini anlattı.

Türkiye'nin en eski bisküvi fabrikası olan Arı Bisküvi Fabrikası'nda o dönemde 600 işçinin çalıştığını ve çok çeşitli bisküviler üretildiğini anlatan Yetkin, ancak yönetim hataları ve sendikal olaylar nedeniyle fabrikanın finansal yönden zayıfladığını ve 1980'li yıllarda küçülme kararı alarak sadece Arı Grissini ile üretimini sürdürdüğünü kaydetti.

Yetkin, şu anda Sultanbeyli'deki fabrikada 25 kişinin çalıştığını, ilk organik grissiniyi kendilerinin ürettiğini, kepekli ve sızma zeytinyağlı grissini, galeta, kurabiye, gofret ve çikolatalı ürünlerinin de bulunduğunu belirtti.

Şirketin yıllık cirosunun 2-2,5 milyon lira civarında olduğunu belirten Yetkin, satış teşkilatı olmadığı için butik işletme gibi çalıştıklarını ve gelen siparişleri gönderdiklerini vurguladı.

Yetkin, şunları kaydetti:
“Amacımız markamızı daha iyi bir konuma getirerek büyütmek. Arı nostaljik bir marka. Bu marka istenen konumda değil. Bu konumu yükseltecek, Arı'yı yaşatacak, ömrümüzü verdiğimiz markamızı daha iyi bir konuma getirecek bir ortaklık ya da devir istiyoruz.

Marka, büyüme potansiyeli olan güvenilir bir marka. Çok büyük bir potansiyel burada yatıyor.

Burası üstü biraz örtülü bir cevher konumunda. Bu örtüyü kaldırıp parlatacak sinerjiye ihtiyacımız var.”
Yetkin, şu anda birkaç firma ile görüşmelerinin sürdüğünü bildirdi.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa