23 Nisan 2012 Pazartesi

Yeni Blogcuların Kaçınması Gereken 5 şey

 Liste

 Artık Türkiye’de blog kavramı iyice kendini kabul ettirdi ve blogların bu kadar popüler olmasıyla birlikte blogosfere her gün onlarca yeni blog ekleniyor.Peki bunların ne kadarı kalıcı ve başarılı oluyor derseniz, büyük çoğunluğunun daha senesini doldurmadan kapandığını veya kendi haline bırakıldığını rahatlıkla söyleyebilirim.


1. Spam Yapmayın
Spam yorumlar yazmak blog dünyasında çok sık rastlanan bir durum.Bazı yeni blogcular sırf bloglarının linkini vermek için çeşitli bloglara saçma sapan yorumlar yazarlar.Bu, hiç profesyonel ve etik olmayan bir harekettir ve size faydadan çok zararı olacaktır.

Evet diğer bloglara yorumcu olarak katılmak kurallara uyduğunuz sürece blogunuzun promosyonu için etkili bir yöntemdir ancak yazdığınız yorumlar mantıklı, faydalı ve kurallara uygun olmalıdır.
2. Sabırsız Olmayın
Yeni blogcular çok kısa sürede başarıya ulaşmak, ziyaretçi ve abone sayısı yüksek olan bir blog olmak isterler.Ancak unutulmamalıdır ki kimse 1 gecede başarıya ulaşamaz.Hele ki sosyal medyada tanınan biri değilseniz blogunuzun kısa sürede başarıya ulaşması hayalden öteye gidemez.

Sabredin ve kendinize hedefler belirleyen.O hedefler doğrultusunda çalışmalarınıza devam edin.Doğru bir strateji, çok çalışma ve sabır ile başarıya ulaşmanız yüksek ihtimaldir.
3. Kopya içerik Kullanmayın
Yeni blogcular, bloglarının dolu gözükmesini sağlamak için mi yoksa başka bir blogda okunan yazı benim blogumda da okunur diye düşündüklerinden mi bilmiyorum ama genelde bu hataya çok sık düşerler.Siz siz olun kopya içerikle hem arama motorlarının, hem de ziyaretçilerinizin gözünde kopyacı durumuna düşmeyin.

İnsanlar blogları farklı kişilerden farklı yazıları okumak için ziyaret ederler.Özgün bir blog olmak istiyorsanız, özgün yazılar yazmalı ve ziyaretçilerinizi kendi cümlelerinizle etkilemelisiniz.
4. SEO’ya Çok Vakit Ayırmayın
SEO, yani arama motoru optimizasyonu her blogcunun bilmesi ve üzerinde çalışması gereken bir konudur.Buna katılıyorum ama blog yazmaya yeni başlayan bir blogcu için SEO ikinci, üçüncü planda olmalıdır.Çok sıkn rastlıyoruz; bloguna 2-3 yazı yazan blogcu hemen promosyon ve SEO çalışmalarına başlıyor.Olmayan içeriğin optimizasyonu yada promosyonu olur mu?Tabi ki hayır.İnsanlar blogunuzu ziyret ettiklerinde okuyacak birşeyler bulmalıdırlar ki tekrar ziyaret etsinler.

İşte bu yüzden SEO veya promosyon çalışmlarından önce hedefiniz blogunuızu kaliteli ve özgün içerikle doldurmak olmalıdır.Ondan sonra SEO ve promossyon çalışmalarına başlayabilirsiniz.
5. Hedefsiz Ve Plansız Hareket Etmeyin
Yeni blogcuların büyük çoğunlu blog yazmaya başlarken kendine bir hedef belirlemez.İstikrarsız, plansız ve özensiz bir şekilde aklına gelldikçe birşeyler yazar.Bir blogu başarısızlığa göüren en önemli sebepler biridir hedefsizlik.

Blog yazmaya başladığınızda uzun vadede ve kısa vadede hedefler belirleyin.Bu hedeflere ulaşmak için izlemeniz gereken strtatejiye iyi karar verin ve hedeflerinize ulaşmak için strateji ve planlarınız doğrultusunda çalışın.Gerekirse kendinize bu hedeflere bağı ödül ve cezalar koyun.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa