15 Mayıs 2012 Salı

Bilgisayar oyunları da sınıflandırılacak

Belli yaş gruplarındaki çocukları şiddet, korku ve cinsel içerikli sahnelerden korumak için sinema filmlerinde uygulanan sınıflandırma sistemi bilgisayar oyunları için de geçerli olacak. İngiltere’deki The Observer gazetesine göre, Nisan ayından itibaren oyunların üzerinde hangi yaş grubu için uygun olduğu belirtilecek.

Avrupa’da Hooligans, Storms Over Europe ve Carmageddon gibi dövüş ve tehlikeli otomobil kullanma sahnelerinin yer aldığı oyunlar hakkında şikayetlerin artması kamuoyunun dikkatini bilgisayar oyunlarına çevirmişti.

Yeni çıkarılacak yasayla, içeriğinde şiddet ve seks bulunmayan bilgisayar oyunları “3 yaş ve üstü” şeklinde sınıflandırılırken, cinsel içerikli ya da şiddet sahnelerinin niteliğine göre oyunların üzerinde “7 yaş üstü”, “12 yaş üstü”, 16 yaş üstü” ve “18 yaş üstü” ibareleri bulunacak.

Bütün Avrupa Birliği ülkelerinde uygulanacak yasa nisanda yürürlüğe girecek. Oyunlar üzerindeki yaş sınıflandırma kodu, Avrupa İnteraktif Yazılım Federasyonu tarafından denetlenecek. Federasyon genel sekreteri Patrice Chazerand, sınıflandırmanın sosyal sorumluluk çerçevesinde hazırlandığını belirtti.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa