17 Mayıs 2012 Perşembe

Kayısı ve Kayısı Yağı Hakkında Genel Bilgiler


Kayısı ve Kayısı Yağı Hakkında Genel Bilgiler
Kayısı yaz mevsiminin en vazgeçilmeyen meyveleri arasındadır. İçerisinde A, B, C, P vitaminiyle, bol miktarda Demir bulunur ve de mineraller açısından da zengin, çok leziz bir yaz ayı meyvesi. Magnezyum, kalsiyum, Fosfor, Kükürt, Bakır, Krom ve Manganez mineralleri açısından da zengin olan kayısının şifası da çoktur. Kayısı çiğ olarak yendiği gibi, kurutularak, suyu çıkarılarak, hoşafı, reçeli ile marmelat yapılarak ta tüketilir. Cilt bakımı içinde kozmetik sanayinde de kullanılmaktadır.

Kayısı ve Kayısı Yağı Yararları (Faydaları)
• İştahı açıcı olan kayısı iştahsız kişiler tarafından bolca tüketilmelidir.
• İçinde bolca Demir bulunmasından dolayı kayısı kansız olan kişiler için de oldukça yararlıdır.
• Kayısı vücudunuza güç ve dinamiklik kazandırır.
• Migren rahatsızlığı için de yararlı bir besindir Kayısı.

• Kayısı sakinleştiricidir, Sinirsel rahatsızlıklara faydalı olur.
• Uyuyamayanlar, uykusuzluk çekenler içinde yararlıdır Kayısı.
• Kayısı bağırsakları yumuşatarak kabızlık sorununu ortadan kaldırır.
• Bağışıklık sistemini güçlendiren Kayısı hastalıktan çabuk kurtulmak açısından faydalıdır.
• Kayısı yağı cilt sağlığı açısından çok faydalıdır, cildin canlanmasını, parlaklık kazanmasını sağlayıp sivilcelerin yok eder.

Kayısı ve Kayısı Yağı Zararları

Kayısı çok fazla tüketilirse ishal yapar ve de kan şekerinin yükselmesine sebep olabilir. Şeker hastalarının kontrollü yemesi gerekir. Bunun dışında zararı bulunmamaktadır.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa