15 Mayıs 2012 Salı

Yeni Açılan Bir Foruma Nasıl Üye Toplanır

Yeni açılan bir forumda hareketlilik sağlamak gerçekten de zor bir iştir.  Bir webmaster olarak yeni foruma nasıl üye toplanmasının ne kadar zor bir iş olduğunu az çok biliyorum. İlgi çekici konularla güzel bir şekilde tasarlanmış bir forum sizlere bu konuda yardımcı olacaktır. Bu makalede sizlere yeni forumunuza nasıl üye çekip forumunuzda hareketlilik yaratabileceğinizi anlatmaya çalışacağım.
Genellikle insanlar kendi ilgilerini çeken konularda olan forumlarda vakit geçirmeyi severler. Bazı insanlar da çeşitli bilgileri ararken forumlara sadece eğlenceli vakit geçirmek için dahil olurlar. Bu iki türdeki insanları göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Forum sitenizde genel sohbet bölümünü ikinci türdeki insanlar için bulundurmanız gerekmektedir.  Bu üyeler forumda bir şey sorduğunda, öneride bulunduğunda kısa bir süre zarfında cevap yazmaya çalışın. Ayrıca bu kişilere cevap yazarken mümkün olduğunca saygılı davranın.  Ne kadar hızlı cevap yazarsanız o kişiler sitenize o sıklıkla devam etmeye başlayacaktır.
Yeni forumlara hareketlilik getirmenin en iyi yollarından biri de sohbetlerde kendinizle ilgili bilgi vermektir. Bu yöntemi bir çok kez kullanarak başarıyı elde ettim. Aktivitesi çok az olan forumlara yeni üyeler katılmak istememektedir. Gerekirse beş veya on farklı hesap açarak çeşitli türlerde başlıklar açın.
Bir diğer güzel metod ise açtığınız konulara cevap yazılmasını teşvik etmenizdir. Bu konuda da gerekirse yeni gelen üyelerinize bedava reklam, bedava ürün, bedava alan adı veya aklınıza ne geliyorsa üyelerinize öneride bulunun. Forum sitenizde kendi sitelerinin reklamını yapma fırsatı verin. Her ay ödüllü yarışmalar yapmayı deneyin. Bu şekilde de forum sitenize hareketlilik olacaktır.
Diğer forum sitelerine reklam verin. Dizinlere sitenizin linkini ekleyein ve diğer forumlarda müsade varsa imzanıza kendi forumunuzun linkini koyun.
Burada bildirdiklerim benim daha önce denediğim ve başarılı sonuçlar elde ettiğim yöntemlerdir. Umarım işinize yarar.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa