15 Haziran 2012 Cuma

Land Down Under

  • KISA TANIMI
Land Down Under, adını Avustralya'nın bir söyleniş biçimi olmak dışında PHP çekirdeğiyle (ve veritabanı sistemi olarak iş gören MySQL) çalışan bir portal. NEOCROME firmasının lisanslı malıdır.
  • GEÇMİŞİ
Portalın 2002 tarihinden beri süregelen yükseltmeleriyle final versiyonu olarak "802" çıkarılmıştır. LDU 525 ile başlayan bu dizi 802 versiyonuyla beraber kabuk değiştirmiş, adı ve bazı değişikliklerle beraber "Seditio" olmuştur.Şuan Seditio V122 Kullanılmaktadır.
  • YAPIM EKİBİ
Portalın yapım ekibinin başında NEURO/Olivier C., Dvdbil bulunmaktadır.
  • STANDARD ÖZELLİKLER
Portalın başlıca özelliklerine gelinirse düzenlenebilir dil paketleri, düzenlenebilir tasarım dosyaları, site üzerinden PHP/HTML kodu çalıştırmaya olanak sağlayan eklenti sistemi, kod bütünlüğü.
-Tasarım dosyaları skins adı altında bulunur.
  • CORE BÖLÜMÜ VE GÜVENLİK
"core" yani "ana" bölümünde bölümlere ayrılmış kod paketleri var. Örneğin auth yani "giriş/üyelik" bölümü "üye kaydı", "üye girişi", "giriş anında şifre/üye adı kontrolü" gibi bölümlere ayrılıyor. Sistem şifreleme ve bilgi saklama işini cookie yani çerezler ve md5 algoritma sistemine devrediyor. Avatar ve bazı uploadlara açık olduğundan aslında tehlike arz etse de YAPIM EKİBİ bu hataları ve açıkları kısa süre içinde ortadan kaldırıyor.
  • LDU(land down under) ARTILARI
Basit ve kaliteli kod sistemiyle, kod yazarını yormadan kodlarını sunuyor ve standard bir sunucuda hızlı çalışıyor, ayrıca PHP'nin sağladığı tüm olanaklardan eklenti sistemiyle faydalanmasıyla da geniş bir özellik yelpazesi var. Kurulumu ve kullanımı kolay. Lisansını yayınlamak şartıyla ve ticari amaç haricinde kullanımı ücretsiz.
  • LDU EKSİLERİ
Güvenlik açıklarının çıkması an içinde tecrübesiz kullanıcıyı yoruyor.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa