3 Haziran 2012 Pazar

Metro Ethernet

Metro Ethernet, Ethernet standartında temel alınan bir bilgisayar şebekesidir ve şirket gibi geniş alanlarda erişim şebekesi olarak tercih edilir. Örneğin İnternet gibi. Büyük işyerleri onların Intranetine dal ofislerini bağlaması için metro Ethernet'i kullanabilir.

Ethernet hem de, göreneksel SDH veya PDH bağlantılarıyla müsait olmayan iyi taneciklilikle yüksek genişbandı destekler. Ethernet temelli bir erişim şebekesinin başka bir ayrı avantajı, onun müşteri şebekesine kolayca bağlı olabilmesidir.

Türkiye'de Metro Ethernet hizmeti veren firmalar bulunmaktadır. Hizmetlerinden bazıları internet erişimi, Noktadan Noktaya bağlantı hizmetidir. Metro Ethernet ile 5Mb/s 'den 1Gb/s hızına kadar erişim imkânı sunulmaktadır.

Bu teknoloji sayesinde, konfigürasyon ihtiyaçları ve bant genişliği problemleri ortadan kalkmaktadır. Bir fiber bağlantısı ve switch sayesinde İnternet’e kolayca ve daha ekonomik olarak erişme imkânı sağlar. Eskiden kullanılan ve ara bağlantıyı sağlayan bazı cihazlara olan ihtiyaçta ortadan kaldırır. Yani daha rahat kullanışlı, daha az maliyet ve yatırım gerektiren ve kolayca kapasite artırımına gidilebilen bir sistemdir.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa