23 Nisan 2012 Pazartesi

Başarılı Bir Blogcu Olmak İçin 8 Faydalı İpucu

Başarılı Bir Blogcu Olmak İçin 8 Faydalı İpucu


1. Doğru Konuyu Seçin

Başarılı bir blogcu olmak istiyorsanız daha en baştan yani blogunuzu oluştururken hangi konuda blog yazacağınıza doğru karar vermelisiniz.Hakkında çok fazla şey bilmediğiniz ve uzun süre yazamayacağınız bir konuda blog yazarak başarılı olmanız mümkün değil.

2. Disiplin

BLogunuzu oluşturduktan sonra ciddiyetinizi ve disiplininizi kaybetmeden düzenli ve kaliteli içerik üretmelisiniz.Asla pes etmeyin ve karamsarlığa kapılmayın.

3. Özgün Olun

Gerek tasarımınla, gerek içeriğinizle, gerekse de okuyucularınıza hitap şeklinizle kendi tarzınızı yaratın ve bunları yaparken özgün yani benzersiz olun.

4. Temel SEO Tekniklerini Öğrenin

Herkesin kendi bloguna kolayca uygulayabileceği bazı temel SEO teknikleri vardır.Bunları kullanarak arama motorlarından ziyaretçi kazanma şansınızı arttırın.

5. Anahtar Kelime Araştırması Yapın

Arama motorlarından maksimum fayda sağlamanın yollarından biri de blogunuzda anahtar kelimeler kullanmaktır.Bunun için ciddi bir anahtar kelime araştırması yapmalısınız ve yazılarınızda bu anahtar kelimeleri kullanmalısınız.

6. Yorumlara Cevap Yazın

Blog yazılarınıza gelen yorumlara cevap yazmanız okuyucularınızın fikirlerine önem verdiğinizin bir göstergesidir ve okuyucularınızın hskkınızda iyi şeyler düşünmesini sağlar.

7. Okuyucularınızın Fikirlerini Önemseyin

Okuyucularınızın önerilerini dikkate alın.Yorumlarla veya e-posta ile size bir soru sorduklarında ya da fikrinize danıştıklarında onlara samimi ve olumlu yanıt verin.Bu okuyucularla aranızdaki bağı güçlendirecektir.

8. İstatistiki Verilerinizi Analiz Edin

Blogunuzun istatistiklerini tutmak ve bunları değerlendirmek blogunuzun başarıya giden yol haritasını belirlemenizde size yardımcı olur.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa