8 Mayıs 2012 Salı

Cig Sarimsagin Zararlari

Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Tıp Fakültesi Klinik Biyokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nejat Yılmaz, sarımsağın, çiğ tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
Özellikle bağırsak hastalıkları, parazitlere karşı, solunum hastalıklarında, deri hastalıkları, yaraların iyileştirilmesinde ve yaşlılığa karşı sarımsak kullanılmaktadır. İkinci Dünya Savaşında açık yaraların üzerine direkt olarak sürülerek, enfeksiyonun yayılması engellenirdi.
Sarımsağın faydaları arasında, kalp damar hastalıkları, kanseri engelleme, immün bağışıklık sistemin uyarılması, detoksifikasyon yapması, radyasyona, strese karşı koruması,fiziksel gücün artırılması ve antiaging etkileri çalışmalarda gösterilmiştir.

SARIMSAĞI ÇİĞ YEMEYİN, ZARAR GÖRÜRSÜNÜZ
Çiğ sarımsağın tahriş edici, asidik ve okside edici bileşikleri ayrıştırma ile yok edilebilmektedir. Bazı kültürlerde bu ayrıştırma için sarımsak ıslatılmakta veya alkol, süt ile ayrıştırılmaktadır. Sarımsağın birçok istenmeyen yan etkisi, fazla miktardaki yağda erir organosülfur içeriğinden kaynaklanmaktadır.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa