15 Mayıs 2012 Salı

Hack sitelerinin sayısı altı bine ulaştı


Dijital güvenlik firması Websense, bilgisayar sistemlerinin nasıl “hack”lendiğini anlatan site sayısının bir yılda yüzde 45 artarak 6 bine ulaştığını açıkladı. Bu 6 bin site, ziyaretçilerine, “bir Web sitesi nasıl hack edilir, bir firmanın bilgisayar ağı nasıl çalışmaz hale getirilir, ağdaki e-posta nasıl izlenir?” gibi konularda yol gösteriyor.

Sitelerin yayında olan sayfalarının adedinin 1 milyon civarında olduğu tahmin ediliyor.
Hack öğreten sitelerin sayısındaki artış, e-güvenlik uzmanlarını endişelendiriyor. Sitelerde, her türlü hack uygulaması, bu işi hiç bilmeyen birinin bile anlayabileceği kadar basit şekilde anlatılırken, yardımcı programların da indirilmesine olanak tanınıyor.
EN ÇOK SALDIRI ABD’DE
En fazla siber saldırının yaşandığı ülke, ABD. ABD’de 2002′de toplam 26 bin civarında Web sitesi hack edildi. Ülkedeki işsizliğin artması, işten çıkarılan kişilerin intikam amaçlı saldırılarda bulunabileceği endişesi yaratıyor.
Websense’nin Türkiye temsilciliğini yürüten InfoNet’in Genel Müdürü Taner Özdeş, “Artık internette hack yöntemlerini öğreten binlerce site var. Her türlü yardımcı program da bu sitelerden temin edilebiliyor. İş bu hale gelmişse, tek çare firmaların personellerinin bu sitelere girişlerine engel olmaları” diyor.
Websense’in veri tabanında kayıtlı sakıncalı site sayısı, son açıklanan rakamlara göre 4 milyonu geçmiş bulunuyor. Aralarında Türkçe içerikli sitelerin de bulunduğu bu veri tabanı, her gün WebCatcher adıverilen bir yazılımla zenginleştiriliyor.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa