17 Mayıs 2012 Perşembe

Karpuz ve çekirdekleri Hakkında Genel Bilgiler lezzet

KarpuzKarpuz ve çekirdekleri Hakkında Genel Bilgiler

Karpuz yaz mevsimin sevilen, vazgeçilemeyen meyveleri arasındadır. Yaz ayının kavurucu sıcağında mükemmel lezzetiyle içimizi serinletmesi açısından çokça tüketilir. Kalorisi az olan Karpuz rejim yapanların en birinci ve vazgeçilmez besinidir. Ama tüketirken de aşırıya kaçılmamalıdır. Kimi kanser çeşitlerine karşı içinde var olan bazı etkili maddeler açısından doktorlarca da önerilmiş besinlerdendir. Karpuz içerisinde en fazla A ile C vitamini bulunur. Karpuz bununla birlikte güzel bir antioksidan olur.

Karpuz ve çekirdekleri Yararları (Faydaları)

* Böbreklerin güzel çalışmasını sağlar Karpuz.
* Kimi kanser çeşitleri için etkili bir koruyucudur karpuz ve bu açıdan çokça tüketilmeli.
* Karpuz düşük olan kalorisiyle rejim yapan kişiler içinde önemli bir besindir. Aynı zamanda lifli oluşu da rejim yapanlara yarar sağlar.
* İçerisinde bolca suyun bulunduğu Karpuz, kolaylıkla hazım olur ve de bunun sayesinde sıklıkla tuvalete gidilmesini sağlayarak vücudu toksinlerden arındırır.
* Kan basıncını da düzenlemektedir Karpuz.
* İçinde çokça potasyum olduğu için Karpuz kalbin çalışmasında düzenleyici olup, Kalp krizine karşıda riski azaltıcı bir faktör olur.
* İçerisinde bolca bulunan lifler sayesinde bağırsakların çalışmasını sağlar karpuz.

Karpuz ve çekirdekleri Zararları

Karpuzun aşırı tüketilmediği sürece herhangi bir zararı bulunmamaktadır.

Etiketler: ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa