8 Mayıs 2012 Salı

VÜCUTTA AŞIRI TÜYLENME NEDENLERİ TÜYLENME NEDİR

aşırı tüylenme tedavileriVÜCUTTA AŞIRI TÜYLENME NEDENLERİ
TÜYLENME NEDİR

Vücuttaki olmaması gereken bölgelerde artış olmasıdır. Tüylerdeki artış ve kozmetik olarak rahatsızlık verecek düzeye gelmesine hirsutizm denilir. Hirsutizm vellüs denen yumuşak kılların terminal kıl denilen kalın kıllara dönüşümü sonucunda oluşan durumdur.

Tüylenme kadınlarda yüz bölgesinde, boyun, ense ve sırtta ise temel nedenin hormonsal bir bozukluk nedeni ile olduğu düşünülür. Vücut bölgesinde gözlenen tüylenmeler aşırı değilse genelde neden genetik kaynaklıdır. Hormonsal nedenli tüylenmelerde tıbbi yaklaşım ve gerekli tahliller yapılmalıdır.

Kadında hormonsal nedenli tüylenmelerde en çok etken polikistik over hastalığıdır. Polikistik over hastalığında adet düzensizlikleri, özellikle seyrek adet görme gözlenir. Bu kimseler genelde kiloludurlar. Hafif şişman ya da şişman, cilt yağlı görünümdedir. Aslında polikistik over sendromunun temelinde bir glikoz metabolizma bozukluğu yatar. Glikoz metabolizma bozukluğu genetik nedenlerle aileden geçiş gösterir. Anneniz veya babanızda şeker hastalığı varsa ve adetleriniz düzensiz, tüylenmenizde yukarda söylendiği gibiyse polikistik over hastası olma ihtimaliniz yüksektir. Mutlaka bir kadın hastalıkları uzmanına görünmelisiniz.
Ağır Hormonsal Bozuklukla Birlikte Tüylenme:

Daha ağır tüylenme şekli virilizmdir. Bu durumda hormonal bozukluk ağır ve aşırıdır. Erkek tipi saç dökülmesi, saçta kalınlaşma, kellik, klitoriste büyüme, vücut yapısında erkeksi değişim gözlenebilir. Daha çok ağır hormonal bozukluklarda ve bazı hormon üreten tümörlerde gözlenir.
Hormonsal Nedenli Tüylenmelerde Lazer Epilasyon Tedavisi:

Tüylenme sebepleri doğru yaklaşımla tespit edilerek tedavisi sebebe yönelik etkin ve doğru tedavi uygulanırsa başarılı sonuçlar alınır. Tıbbi tedavi ve kıl temizleme yöntemleri birlikte kullanılırsa çözüm mükemmel olacaktır. Hormonsal sorununuzun tedavisi başlar başlamaz lazer epilasyon seanslarına da başlamanızda sakınca yoktur.

Hormonsal kaynaklı tüylenmeler oldukça kalın ve genelde yüz bölgesindedir. Bu bölge için en etkili lazer olarak düşündüğümüz diode lazer uygulamalarını yaptırmanızı öneririz.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa