14 Haziran 2012 Perşembe

Clinton: Rusya,Suriye'ye saldırı helikopteri satıyor

Clinton: Rusya,Suriye'ye saldırı helikopteri satıyor
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton Rusya’nın Suriye Beşşar Esad rejimine destek için saldırı helikopteri verdiğini iddia etti. Washington’da konuşma yapan Clinton, ‘Rusya ile Suriye’ye askeri mühimmat taşıması konusunda karşı karşıya bulunuyoruz. Onlar zaman zaman gönderdikleri silahların Suriye’nin içerdeki çatışmalarda kullanılmasının imkansızlığını vurgulayarak, endişe etmememizi söylüyor. Bu doğru değil” eleştirisi getirdi. Sözlerine göre Washington ‘Rusya’nın Suriye’ye saldırı helikopterlerini verdiği’ bilgilerine sahip. ABD Dışişleri Bakanı  Rusya’yı çatışmaların artmasına neden olmakla suçladı.
Rusya silah ihraç şirketi Rosoboronexport Suriye ile askeri anlaşmaların uluslar arası hukuka ve BM Güvenlik Konseyi kararlarına uygun olduğunu söyledi, ama saldırı helikopterleri ile ilgili değerlendirmede bulunmak istemedi.
ABD’li meslektaşı Hillary Clinton’un bu iddialarını yalanlayan RF Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ‘Birkaç gün önce Moskova’da düzenlediğim basın toplantısında da belirttim. Biz çok önce imzaladığımız ve parası ödenmiş sözleşmeleri tamamlamak üzereyiz. Tüm bu sözleşmeler sadece hava savunma sistemiyle ilgili” açıklamasında bulundu.

Etiketler: , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa