2 Haziran 2012 Cumartesi

İrfan Erdoğan (d. 1945, Kayseri), Türk iletişim bilimci.

İrfan Erdoğan (d. 1945, Kayseri), Türk iletişim bilimci.

Gazi Lisesi'ni 1964 yılında bitirdi. 1969 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu'ndan mezun olduktan sonra yüksek lisans için ABD'ye gitti. Purdeu Üniversitesi’nde master, Pitsburg Üniversitesinde doktora dereceleri alan Erdoğan, Amerikalı İletişim Bilimci Herbert Schiller’in New York Hunter Collage’den ayrılmasından sonra onun yerine ders verdi.

1997 yılında Türkiye’ye dönen Erdoğan, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Halkla İlişkiler ve Tanıtım anabilim dalında ders vermeye başladı. Ayrıca ODTÜ, Gazi, Hacettepe üniversitelerinde de kişilerarası iletişim, iletişim kuramları, iletişime giriş, istatistik, vb. dersler verdi.

Erdoğan halen Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik/Halkla ilişkiler ve Tanıtım/Radyo-Sinema ve Televizyon Bölümlerinde Profesör olarak görev yapmaktadır.2005 ile 2008 yılları arasında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nda Halka İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Başkanlığıda yapmıştır.

İrfan Erdoğan halen Survey Araştırmalarında Bilinç Yönetimi Televizyonun İşlediği Bilişler ve İzleyici Üzerindeki Yansımaları ve Açıklamalı İletişim Sözlüğü adlı iki kitabın çalışmalarını sürdürmektedir.

İlgi alanlarını toplum ve insan olarak tanımlayan Erdoğan, aynı zamanda Türkiye’de iletişim alanında en çok akademik çalışmayı yapan bilim adamıdır.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa