28 Haziran 2012 Perşembe

Suriye konusunda yeni iddia! Yeni Bir Gelişme

Suriye konusunda yeni iddia!
İngiltere’de Arapça yayınlanan El Kuds El Arabi gazetesi, Türk uçağının İran yapısı bir silahla düşürüldüğünü öne sürdü.

Gazetenin Şam’daki bir Suriyeli uzmana dayandırdığı iddiaya göre Türk savaş uçağı, iki yıl önce İran’dan satın alınan ve zırhlı araçlara monte edilebilen bir uçaksavarla vuruldu.

Uzman Türk jetinin Suriye radarları tarafından yakalanmamak için alçak irtifada uçtuğunu öne sürerek, “Türk mürettebat Suriye hava kuvvetlerinin bu kadar alçak bir irtifadan uçan uçakları vurabilecek kapasitede olduğundan habersizdi” diye konuştu.

Öte yandan, ABD’de yayınlanan Seattle Times gazetesi, Amerikalı uzmanlara dayanarak, son olayın, Suriye’nin potansiyel düşmanlara karşı sofistike bir silah sistemiyle donatılmış olduğunun göstergesi olduğunu belirterek, bunun da Libya benzeri muhtemel bir müdahaleyi daha karmaşık hale getireceğini yazdı.



Suriye basını Erdoğan’ı es geçti

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın önceki gün çok sayıda yabancı televizyon tarafından canlı yayınlanan AK Parti meclis grup toplantısı konuşması Suriye basını tarafından görmezden gelindi.

Al Baath (Şam), Al Fedaa (Hama), Al Jamaheer (Halep), Al Oroubi (Humus) ve Al Wehda (Lazkiye) gibi ülkenin önde gelen gazeteleri Erdoğan’ın konuşmasından tek kelime bahsetmedi. Gazetelerin manşetinde ise Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın Riyad Hicab başkanlığında kurulan yeni hükümetin yemin töreninde yaptı konuşma vardı. Gazeteler özellikle Esad’ın “Tüm politikalar yaşanan savaşı kazanmaya odaklanmalı” cümlesini ön plana çıkardı.

Haberlerde Esad’ın konuşmasının, "Halk Meclisi'nin önünde yaptığım konuşmada da belirttiğim gibi her yönüyle ve tam anlamıyla gerçek bir savaş hali yaşamaktayız. Savaş durumunda, tüm politikalarımız ve sektörlerimiz bu savaşta zafere ulaşmaya yönlendirilmelidir" bölümünü öne çıkarılırken tam metin olarak yayınlanan konuşmasında Türkiye, Erdoğan, Davutoğlu veya düşürülen uçakla ilgili tek kelime etmediği dikkat çekti.

Gazeteler Esad’ın, "Suriye'nin yaşadığı koşulların gölgesinde yeni hükümetin üzerine düşen sorumluluklar büyüktür. Hükümet üyelerinin meydan okuma ve sorumluluk ruhu taşıması gerekir. Anlaşılan sorun Batı ülkelerinden kaynaklanıyordu. Oysa tüm dünya ülkeleri bizimle ve diğer ülkelerle ilişki kurmak istiyordu. Fakat biz her zaman bunu ihmal ettik ve bizi doğrudan ya da dolaylı olarak sömürenlerle sözleşmeler yoluyla ekonomik ilişkilerimizi pekiştirmeye çalıştık" ifadelerine vurgu yaptı.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa