15 Mayıs 2012 Salı

PC Nedir?

PC Nedir?
1981 yılında IBM firması ilk PC’yi piyasaya çıkardı. Bu iki harf “Personal Computer” anlamına geliyor ve büyük bilgi işlem merkezlerinden farklı olan tek kişilik bir üniteyi belirtiyordu, işte beş altı sene Öncesine kadar PC denince akla bu bilgisayarlar geliyordu. PC’nin Türkçe karşılığı olarak “Kişisel Bilgisayar” kullanılmaktadır. Aşağıda bu tip bir bilgisayar görmektesiniz.pc
Ancak PC’nin büyük başarı gösterip çok satılması üzerine bilgisayar imalatçısı diğer firmalarda benzer bilgisayarlar imal etmeye başladılar. Bu bilgisayarların iki özelliği vardı. Birincisi IBM’le rekabet edebilmek için daha ucuz ve daha yüksek kapasiteli, ikincisi IBM uyumlu olmalarıydı.
“IBM uyumlu” demek, IBM ile yapılabilen herşeyin bu bilgisayar ile de yapılabileceği anlamına geliyor. Bu kullanıcı için çok Önemlidir. Çünkü ancak IBM uyumlu bilgisayarı olanlar, çevre birimleri ve uygulama programlarını bir sorunla karşılaşmadan kullanabilirler. İşte bu yüzden, yeni bilgisayar alacakların yaptıkları tercihin %100 IBM uyumlu olmasına dikkat etmeleri gerekir.
Bugün artık markası ve kapasitesine bakılmasızın bütün IBM uyumlu bilgisayarlara PC yani “Personal Computer” denilmektedir. Her ne kadar piyasada satılan bilgisayarların hepsi PC olmasa da, kolaylık olması açısından bu sitemizde PC ve bilgisayar kelimeleri aynı anlamda kullanılmıştır.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa