15 Mayıs 2012 Salı

SMS için Türk Telekom Devrede

smsKısa mesaj servisi (SMS), cep telefonlarının ardından Türk Telekom tarafından başlatılıyor. Cep oparatörleri ile karşılıklı tarifeleri belirlenen servisle kısa mesaj alınıp gönderilebilecek. Bunun için sabit telefonların sms alıp gönderebilecek teknolojiyi desteklemesi gerekiyor. Bu teknolojiyi destekleyen telefonlar şuanda piyasada mevcut. Yeni servis ile Türk Telekom’dan Avea, Vodafone ve Turkcell operatörlerine, bu operatörlerden de Türk Telekom şebekesindeki numaralara sms gönderimi yapılabilecek.
SMS servisinin belirtilen tarifelerine göre, Türk Telekom’dan Turkcell ve Telsim operatörlerine bir SMS gönderme ücreti 0.07 YTL, Avea operatörüne ise 0.13 YTL. Bu fiyatlara % 18 KDV ve % 15 Özel İletişim Vergisi dahil edilecek.
Türk Telekom’la birlikte cep telefonları de sabit hatta gönderilecek SMS tarifelerini belirtti. Bu duruma göre, Turkcell ve Telsim operatörleri bir SMS için 0.15 YTL, Avea ise 0.28 YTL tarife bedeli uygulayacak.
Avea’da %40 payı olan Türk Telekom’un, yeni açıklanan habere göre Avea ile karşılıklı olarak, diğer operatörlerin üzerine çıkmış olduğu görülüyor.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa